Csíki-csuki

2017. augusztus 26. 10:43

A kocsmárosok szerint a többség kitartott kedvenc söre mellett, a bennfentesek hozzáteszik, hogy azért messze nem olyan jó a Csíki, mint amilyen drága, a manufaktúra pedig ismét a nemzeti bástyák mögé vonult.

2017. augusztus 26. 10:43
Tamás Ervin
168 Óra

„Megoszlottak a vélemények arról, hogy lemegy-e kutyába a kabinet, amikor a törvényhozás bunkósbotját lengeti meg egy szimpla, rá kevéssé tartozó jogvita kapcsán, vagy inkább csattanós választ ad az önhitt világcégnek, amelyről a végén még azt sem lehet tudni, hogy stratégiai partnere-e a kormánynak, vagy csupán szándéknyilatkozat született erről. A kabaré kínosabb fázisba akkor ért, amikor maguk az érintettek megegyeztek abban, hogy a Ciuc és a Csíki Sör márkanevek békében meg fognak férni a piacon, és minden, egymás elleni peres ügyet megszüntetnek. Mert odáig rendben van, hogy a Csíki tulajdonosai rettentően hálásak a magyar kormánynak és Hódmezővásárhelynek az »önzetlen segítségért«, de mi lesz Lázár szónoki nekifutásával, mely szerint nem hagyják, hogy Magyarországon »kufárkodás céljából fel lehessen használni önkényuralmi jelképet«?

A miniszteri válasz rávilágít arra a sajátos és az elveihez konzekvensen ragaszkodó gondolkodásmódra, amely szűkebb pátriánkban oly sok drabális, meggondolatlan politikai lépést jellemez. Amikor már azt hiszed, hogy ott a kikerülhetetlen csapda, cinikus mosollyal lépnek át rajta: mivel Brüsszelben már a törvényjavaslat, nem vonják vissza, ha viszont a törvényt elfogadják, probléma egy szál se – a Heinekennel »kivételezni fognak«, ők büntetés nélkül használhatják majd a vörös csillagot. Persze, azóta is az igazak (?) álmát alussza a nagy dérrel-dúrral beharangozott javaslat.

A tanmese itt akár véget is érhetne, hiszen teljes a hepiend, örül a Góliát, még inkább a Dávid, velük pedig az egész nemzet. Csakhogy az aberrált történetek jellemzője, hogy nehezen érnek problémamentes véget. Ahogy annyiszor, úgy most sem követte az elméletben tetten érhető multiutálatot a vásárlói mozdulat: a kocsmárosok szerint a többség kitartott kedvenc söre mellett, a bennfentesek hozzáteszik, hogy azért messze nem olyan jó a Csíki, mint amilyen drága, a manufaktúra pedig ismét a nemzeti bástyák mögé vonult.”

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. augusztus 28. 06:55
Bolgár Gyuri bácsi a kis lepedő virtuóz baloldali pornós újságíró írta volna a cikket, Csikló csuklón lenne a címe.
Peter8811
2017. augusztus 27. 22:27
Tamás Ervin "arca" egy megtört ÁVH-s "arc"
zakar zoltán béla
2017. augusztus 27. 21:29
OoooooOOOOOOIOoooo
Pelikánkutyája
2017. augusztus 27. 01:00
Kibukott az eszmei mondanivaló: az "aberrált történetet" a "vásárlói mozdulat" teszi helyre az írónál. Ez a lé-nyeg, a többi csak körítés. Az eszme a rossz. A sör meg ilyen, meg olyan. Erjesztett árpa -lé, több vagy kevesebb komlóval és ilyen-olyan vízzel. A lehető legkevesebb munkával. Hamar meg is romlik, ha természetes előállítású. Alapvetően évszaktól függetlenül előállítható. Vannak, akik nem is szeretik. Akár semmilyen alkoholt sem. Vannak, akiknek nincs szüksége fogyasztásához a tiszta eszme ítélőképességéhez. És az nem is romlik meg. Legfeljebb ha ideológiát isznak hozzá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!