Palagáz és demokrácia

2017. augusztus 01. 07:57

Mégiscsak megnyugtatóbb egy jó baráttól, mintsem egy gyanús eurázsiaitól függeni.

2017. augusztus 01. 07:57
Galló Béla
Galló Béla
Mozgástér

„Szép új világ van itt kibontakozóban. Az amerikaiak több legyet is ütnének egy csapással. Leginkább saját cseppfolyósított gázexportjuk előtt tisztogatnák meg a terepet, mondván, hogy Európának a folyékony palagáz jóval előnyösebb lenne. Persze nem anyagilag, hanem politikailag. Csökkenne Európa orosz energiafüggése, nőne az amerikai profit, és mégiscsak megnyugtatóbb egy jó baráttól, mintsem egy gyanús eurázsiaitól függeni.

Geopolitikai reflexeik egyébként is régóta rángatóznak Európa és Oroszország energetikai frigyétől. Tradicionálisan tartanak attól, hogy ez akár egy új szárazföldi világhatalmi csomósodás előjátéka lehet, persze nem ma, talán még nem is holnap, de esetleg holnapután. Tudják, hogy az energia milyen szoros kötéseket képes kialakítani, márpedig Európa és Oroszország szerintük már most is szorosabb a kelleténél.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. augusztus 01. 15:43
A hidegháború lezárása óta az amerikai külpolitika célkitűzése az és az európai gazdasági kapcsolatok szétzúzása. Ez ellen volt Ch. De Gaulle francia elnök és H, Kohl német kancellár. Ők kissé tovább láttak ugyanis az orruknál. Helyükbe Orbán Viktor lépett....
tango47
2017. augusztus 01. 10:19
Elvégre az USA közelebb van hozzánk, mint Oroszország. Vagy nem?
aleb19
2017. augusztus 01. 09:36
mégiscsak megnyugtatóbb egy jó baráttól, mintsem egy gyanús eurázsiaitól függeni" es ha esetleg mind a ketto elerheto lenne, akkor talan versenyhelyzet is teremtodne, de az viszont karos az amcsi extraprofitra ezert az usa szenetusanak izmozasa
Google
2017. augusztus 01. 08:50
Persze, szallitanak ok a demokraciat a vilag barmely csucskebe, de meg inkabb a palagazt... Fegyvereket, orvossagot, barmit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!