Mladifest 2017: pirkadat a Krizevacon

2017. augusztus 03. 09:51

Jézus a feltámadással bebizonyította, hogy a Gonosz legyőzhető.

2017. augusztus 03. 09:51
Bese Gergő
777

„Az állomásoknál az elmélkedésekben igyekeztem az életükből meríteni azokat a példákat, amelyek közelebb hozzák az egyes állomások üzenetét. Az ítélkezést (Pilátus), a bűneinktől való eleséseket (Jézus elesései), a Máriával való találkozásokkor pedig a szenvedő édesanyákért imádkoztunk, mely szenvedéseket mi is bőven okozunk nekik (felelőtlen cselekedeteinkkel, meggondolatlanságainkkal, érzéketlenségeinkkel stb.). Cirenei Simonban és Veronikában pedig a lehajló szeretet szolgálatát ismerhettük fel, melyre nagyon nagy szükség van a 21. század érzéketlenségei közepette.

Jézus keresztre feszítésében és halálában pedig ott vannak a mi bűneink  és a halál kultúrájának építőkövei is. De a halál nem győzedelmeskedhetett Jézus felett!

Jézus a feltámadással bebizonyította, hogy a Gonosz legyőzhető. A hegy csúcsán lévő kereszt tövében kihasználva a csendet, mindenki saját szavaival egyénileg köszönhette meg az életét, a családját az Atyának és a kereszthordozásainkhoz pedig erőt meríthettünk az elmondott imádságokból és abból a lelki békéből, amit mindannyian megtapasztalhattunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyari Béla
2017. augusztus 03. 21:11
ahogy olvastam a Bese tuti magyar személynév!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!