Káosz helyett kormányzás: ezt nyújtja a választási rendszerünk

2017. augusztus 24. 13:20

Minden állítás, amely szerint a választási rendszer valamelyik pártnak kedvez, csak úgy igaz, hogy annak a pártnak vagy pártszövetségnek kedvez, amelyik a legnagyobb támogatást bírja.

2017. augusztus 24. 13:20
Ábel Attila
Csepel.info

„Minden állítás, amely szerint a választási rendszer valamelyik pártnak kedvez, csak úgy igaz, hogy annak a pártnak vagy pártszövetségnek kedvez, amelyik a legnagyobb támogatást bírja. Ennek a rendszernek az a neve, hogy demokrácia. Akár tetszik, akár nem.

Most új pártmozgalom és szövetség van kialakulóban. Céljuk az, hogy ha legközelebb is a Fideszre szavaznak a legtöbben, akkor a kevesebb szavazatot kapó ellenzéki pártok nyerhessenek. Vagyis ne legyen demokratikus a választás, ne legyen egyenlő minden szavazat. És ezek nevezik magukat demokratának. Vicces, nem?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2017. augusztus 24. 22:53
Egyébként éppen a KÁOSZ az egyetlen reális célja a libsi-bolsi-náci összefogásnak. Amit esetleg elérhetnek: hogy senkinek sem lesz abszolút többsége, hanem egy kis többséggel rendelkező Libsibolsináci Katyvasznak kéne kormányozni, ami eleve halára van ítélve és egy óriási bukáshoz vezetne.
noMores
2017. augusztus 24. 20:12
Szegény fideszes kommunista nagyon buta. Ma bőven többen akarnak kormányváltást (tehát kevesebb az agyhalott proli, ami jó hír), de a választási rendszer összevissza rajzolgatásával, győzteskompenzációjával ez lehetetlen. Ügyesen kitalálta ez a barom banda, hogy a 2/3 után hogy nyerhetnek 44%-kal is.
edvind johnsson2.0
2017. augusztus 24. 17:33
Annyira elkeserítő, hogy az MSZP-nek nem lesz lehetősége bebizonyítania 2018 után, hogy már alkalmassá vált a kormányzásra. Hol van egy zsebkendő?:)
balbako_
2017. augusztus 24. 15:53
Miért fáj, ha biztos kormányzás van és nem ad hoc kapkodás? Miért antidemokratikus az ami demokratikus? Történelmi példa is van rá ahogy a Fidesz megroppantotta ellenzékből a biztos kormánytöbbséggel rendelkezőket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!