Kísérleti nyulak

2017. július 27. 09:14

Kár, hogy eközben senki illetékes sem hajlandó észrevenni, hogy a gyerekek alapjában véve nem kísérleti nyulak.

2017. július 27. 09:14
B. Molnár László
Magyar Nemzet

„A jövő sem megnyugtató. A most végzett 9. évfolyamosok tanterve más, mint a többieké, ezért számukra is ki kell dolgozni az új követelményeket, amelyeket két évvel az érettségire való jelentkezés előtt kell nyilvánosságra hozni. Ez jövő február. Semmi nyoma, hogy ezt a munkát elkezdték volna.

Ráadásul nagyon úgy tűnik, a kormányzati szervek nem hallják a gondokat, ők teljesen másképpen szeretnék helyzetbe hozni a szakgimnáziumi tanulókat. Parragh László, a Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elárulta, tervezik, hogy ha valaki jól teljesít a természettudományos területeken, pluszpontok segítségével könnyebben juthat majd mérnökképzésre a felsőoktatásba, mint aki sima gimnáziumból jön.

Kár, hogy eközben senki illetékes sem hajlandó észrevenni, hogy a gyerekek alapjában véve nem kísérleti nyulak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2017. július 27. 16:21
Szerintem sokkal több gyerek kerül gimnáziumba, mint amennyinek esélye van egyetemi szinten elsajátítani egy megélhetést nyújtó szakmát. Az értékes idő meg elmegy. Ez pazarlásnak tűnik. Nagyon szomorú, de már egy gyereknek, az általános iskolában, is meg kell tanulni céltudatosan dolgozni, teljesíteni. Ez nagyon kegyetlenül hangzik, de az élet kegyetlen. Szorgalommal és motivációval sokkal jobb eredmények lennének elvárhatók. Az általános iskolát JÓL kell elvégezni. Ezzel szemben a mai gyerekek nagy része gyengén ír, olvas, számol. Lehet, h. az iskola, amit a tanítók, tanárok működtetnek sem az igazi.
Mich
2017. július 27. 12:55
G.Nemzet, hogy is van ez: Kísérleti nyulak és náci kutyák...?!
zakar zoltán béla
2017. július 27. 10:31
"MN"
Ipolypart
2017. július 27. 09:44
Jó. Nem kisérleti nyulak. Akkor most úgy tanítunk, mint 200 évvel ezelőtt? Nem fejlődtünk semmit? Azt az új ismeretet, ami megjelent csak be kellet vezetni valahol, valamikor? Azzal bizony kisérletezni kellett. Az új módszereket is valahol, valakikkel ki kell próbálni, ez is kisérletezés. Ezek bizony nem laborban történnek, hanem élő emberekkel. Ezért borzasztó nagy a felelőssége az oktatás irányítóknak, de leginkább az oktatásban résztvevőknek, mert hosszútávra szól a "kisérletező" kedvük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!