Haverokhoz kerül a pénz, és nem oda, ahova szánják

2017. június 05. 11:43

A kormány számára sokkal fontosabb a támogatások minél gyorsabb kiosztása, mint az, hogy ez milyen szabályosan történik.

2017. június 05. 11:43
Bucsky Péter
444

„A hazai ellenőrzések a támogatási összegek egészének 0,9 százalékánál tártak fel hibát, míg az uniós átlag 1,9 volt 2013 és 2015 között. Ehhez hasonló gyenge teljesítményt jellemzően a bolgár, a román és az olasz bürokrácia nyújt.  Eközben az OLAF-ellenőrzések a vizsgált kifizetések 3,5 százalékánál találtak kivetnivalót Magyarországon – a közösség átlaga 0,4 százalék. Tehát az uniós szervezet éppen ellenkező eredményre jutott, mint a magyar hatóságok: Magyarországon fedte fel az egyik legtöbb visszaélést a 2013-15-ös időszakban. (...) Az unió a rossz ellenőrzési rendszer, a pályazatok elbírálása körüli problémák – haverokhoz kerül a pénz, és nem oda, ahova szánják – miatt már többször leállította a kifizetéseket. (...)

Az eddigi statisztikákból az látszik, hogy az OLAF által azonosított szabálytalanságok fele juthat el vádemelésig. Ennél nagyobb gond, hogy a magyar ellenőrzések nem tárnak fel elég visszaélést, pedig biztosan lenne mit. A kormány számára sokkal fontosabb a támogatások minél gyorsabb kiosztása, mint az, hogy ez milyen szabályosan történik. De talán ennél is lényegesebb lenne, hogy a 7 ezer milliárd forint uniós dotáció jól hasznosuljon a gazdaságban. Ebben azonban sem az OLAF, sem az ügyészség nem tud segíteni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. június 05. 15:14
Ez beismerése annak, hogy a világon példátlan méretű feljelentési cunami mellett sem képesek érdemi korrupciót rákenni az Orbán kormányra. Hogy milyen szintű "ügyeket" találtak azt Kup Lung 2017. június 5. 13:08 levelezőtársunk bemutatta. Még rosszabbul jártak a trafikmutyi és a Századvég mutyi harsogói, akik kipereltek minden dokumentumot és képtelenek felmutatni bármit is. Karácsony Gergely is beismerte bizonyítani semmit sem tudnak. De azért fújják. A hazugságban ugyanis utolérhetetlenek.
noMores
2017. június 05. 14:38
Sajnos a trollok és buta prolik imádják Mészárost, Garancsit, meg a többi tolvaj suttyót. "Addig jó, míg Kádár él" elv alapján nyomják az új Bástya elvtársnak a gombot, békemenetelnek. Mindeközben a klientúra zsebe dagad, az egészségügy teljesen szét van rohadva, és az oktatás lezüllesztése miatt csak a békemenet kap utánpótlás, az innováció nem. Tessék fideszbirkák, lehet tapsikolni a népnemzeti kleptokráciához, ez megy nektek.
Berecskereki
2017. június 05. 14:13
"Haverokhoz kerül a pénz, és nem oda, ahova szánják" Szóval a szerző azt állítja, hogy a 4-es metró 166 milliárd forint pénze, a SZEVIÉP 10 milliárdja és az EMIR 18 milliárdja haverokhoz vándorolt? Vitatta ezt valaki? Kicsoda?
Berecskereki
2017. június 05. 13:38
Egyébként itt az OLAF jelentés. Sorolja fel a szerző, vagy bárki, hogy hol van ebben megemlítve a Fidesz kormányzati időszaka. Sehol. http://www.kormany.hu/download/4/24/f0000/final_report.pdf#!DocumentBrowse
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!