Fűfüggők

2017. május 16. 14:35

Az agykérgét szép módszeresen legyalulja a fű. Ráadásul egy idő után olyan agresszív lesz, mint egy nagykörúti liberális tüntető.

2017. május 16. 14:35
Pilhál György
Magyar Idők

„Fodor azzal érvel, hogy a drogok tiltása csak olaj a tűzre, így nemhogy nem csökken a füvezők száma, épp ellenkezőleg. Ráadásul a hasznot húzó bűnszövetkezeteknek segít az állam, ha tiltja a drogot. Ha viszont törvényessé tennék a fogyasztást – mondja –, az komoly adóbevételt hozna a konyhára. Azt sem árt tudni, hogy a füvezés kriminalizálása veszélyeket rejt, az elrettentés nem lehet sem hatékony, sem igazságos, egyébként sem képes megszüntetni a fogyasztást, magyarázza a liberális ember, akinek meggyőződése, hogy a legálisan füvező országokban kisebb a drogbűnözés…

Toxikológussal valószínűleg nem beszélt a jámbor politikus. Mert akkor elárulta volna azt is, hogy a füvező páciens – miközben átéli a „szabadság lebegését” – lassan, de biztosan leépül, elhülyül, függővé lesz. Merthogy az agykérgét szép módszeresen legyalulja a fű. Ráadásul egy idő után olyan agresszív lesz, mint egy nagykörúti liberális tüntető…

Hogy miért javasolja annyira Fodor a füvet? Talán kedveli az elhülyülő embereket. Esetleg tagfelvétel előtt áll a párt, elfogyott a regiment.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Strassnoff Ignác
2017. május 17. 00:04
Dübörög a szél Orbán segge lyukából. Itt a fing neve épp Pilhál, vagy mi a fasz. Csak úgy szólok bogaram, hogy a hülye dumádat valami világvégi tanyán esetleg beveszik, de azzal vége is az oktató hatásának. 1/ A fűtől nem leszel agresszív. Ha roppant mód túlzásba viszi valaki, akkor esetleg olyan hülye lesz, mint te, de agresszív biztosan nem. 2/ A fűtől nem lebegsz. Bár te lehet, de embereknél ez nem jellemző. 3/ Milyen kriminalisztikai kockázata van a fűnek fütyike? Ha üldözik, akkor esetleg több lesz a büntetett előéletű fiatal, de ennyi. Némi bűnözést csak a tiltása generál, de aki nem akar kétes alakokkal üzletelni, az egy virágcserépben megtermeli a maga adagját, ha nagyon szeretné. 4/ A fű nem okoz komoly függőséget. Rá lehet szokni, de meg se közelíti a függőség erőssége mondjuk a dohány által okozottat. 5/ A fű tiltása annyira hatékony, mint a szilveszteri petárdázásé. Ha valamit ilyen hatásfokon képes a hatalom tiltani, az röhejes, megfontolandó a legalizálása. Budapesten ha akarok, fél óra alatt bárhol veszek füvet. Marhára be van tiltva... 6/ A nyugati társadalmakban nem sok felnőtt ember él, aki legalább fiatalabb korában hosszabb-rövidebb ideig ne használta volna a füvet. Aztán mégsem lett agresszív pszichopata az egész társadalom... Hollandiának már ki kellett volna halnia, ha ilyen rettenetes lenne a fű használatának következménye. 7/ A hatóságok nagyjából annyira veszik komolyan a fű veszélyét és üldözését, mint mondjuk a petárdáét. Ha én például péntek este a Móricz Zsigmond körtéren egy jópofa kis presszótól (Amit zömében egyetemisták látogatnak.) úgy 100 méterre érzem a fű szagát, akkor feltételezem, hogy egy rendőr is ugyanúgy érzi. Aztán mégse rúgta be még soha az ajtót a TEK: Meg a többi 1000 helyen sem. Van a zsaruknak is fontosabb dolga, mint ilyen baromsággal szórakozni. 8/ Tudod ki kedveli az elhülyülő embereket leginkább? A gazdád. Azért veszi magát körbe a magadfajtával és azért igyekszik a népét is minél hülyébbé tenni. Erre vannak például az olyan okádék, mocsok lapok, mint ahol te is ontod a szart a szádon. Piaci viszonyok közt egy hétig nem maradnátok életbe. Ti vagytok baszd meg az igazi kártékony narkotikumok. Titeket kéne irtani, mint a gyomot.
Dénia
2017. május 16. 20:26
"Merthogy az agykérgét szép módszeresen legyalulja a fű. Ráadásul egy idő után olyan agresszív lesz, mint egy nagykörúti liberális tüntető…" Az utóbbit is a szakember monta? Mert elhülyülő füvest láttam már egy párat, de agresszívat még soha.
Onurisz
2017. május 16. 17:09
Nagyjából ugyanígy hat az alkohol is. Az alkohollal kapcsolatos kritikában teljesen igazuk van a kendermagosoknak. Meglehet abban is, hogy, miként az alkoholt fogyasztók többségéből sem lesz alkoholista, a füvet szívók többsége sem zuhan függőségbe. A kérdés ebben az esetben az, hogy ha már ezredévek óta itt van rajtunk ez a nyugati drog, az alkohol, miért engedélyezzük még mellé a keleti drogok korlátlan fogyasztását is? Egy olyan társadalomban, amelyben minden tizedik ember alkoholbeteg. Az alkohol valóban öl, butít és nyomorba dönt. Iszonyú költségei vannak: a rendszeres kórházi ápoltak 80-90%-a alkoholfüggő, a családi tragédiák, lelki betegségek mögött döntően az alkoholizmus húzódik meg. Miért duplázzuk meg a bajt? Az alkohol adója vajon fedezi a kiadásokat? A dohány adója fedezi a károkat? A fű adója fedezni fogja a következményeket? Mi lesz, ha a nem dohányzók, nem iszákosok és nem drogozók elköltöznek innen? Magyarrezervátum? Ezt akarjátok?
marko11
2017. május 16. 16:56
már a provokátorok sem igaziak tessék már vmi ütős (kamu) riportot csinálni egy agresszív egyetemistával biztos van az a pénz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!