Ellopott identitások

2017. május 28. 12:48

Egy pillanatra pedig képzeljük el, hogy egy terrortámadás utáni percekben hirtelen teljesen hitelesnek tekintett felhasználók tömege kezd el egységesen valamilyen káros üzenetet posztolni.

2017. május 28. 12:48
Feledy Botond
Facebook

„Az ál-feledybotond szerző után alighanem én is érzékenyebb vagyok, de sok minden más mellett az idei GlobSec egy dologban masszívan megerősített: jön a személyiséghez kapcsolódó kiberbűnözés cunamija. Nagy koponyák, amerikai kormány egykori tagjától a Facebook képviselőjéig egyetértettek abban, hogy új módszereket kell a felhasználók gyakori azonosítására találni. Ujjlenyomatot rég kijátsszák, two-step verificationt egy régi roaming technikával kerültek meg. Ami viszont igazán aggasztó: a Pentagon közel 10 ezer dolgozója kapott személyre szóló orosz hekker e-mailt idén tavasszal, amiben kedvenc focicsapatról vagy épp az oscarrol volt szó, egy fertőzött oldalra vezető linkre csalogatva őket. A vírus célja az volt, hogy a megtámadott Pentagon tisztviselők twittere felett megszerezzék a kontrollt. Egy pillanatra pedig képzeljük el, hogy egy terrortámadás utáni percekben hirtelen teljesen hitelesnek tekintett felhasználók tömege kezd el egységesen valamilyen káros üzenetet posztolni. Hány országban mehetett már ez sikeresen végbe? Hány identitás van már úgy ellopva, hogy a gazdája nem is tud róla? Retinaszkennert nem lehet minden Facebook poszt mellé rendelni, de az irány egyértelműen a megerősített azonosítás lesz, ha nagyobb biztonságot akarunk a könnyű, olcsó és tömeges személyiséglopások ellen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SilentBob
2017. május 29. 10:06
Régebben a spion megdolgozott a pénzéért. Most tálcán akar kapni minden infót - hát lófaszt a seggébe.
quiet
2017. május 28. 19:47
Van megoldás... Ezt a baromságot.. a posztolást... na ezt abba kellene hagyni... egy pótcselekvése azoknak, akik félnek a magánytól.... bátorság, senki nincs egyedül...
westend
2017. május 28. 17:05
nem kötelező se twitterezni, se fészbukozni, stb. Értelme nulla az összesnek, túl azon hogy a cukkerbergek jól keresnek vele.
Berecskereki
2017. május 28. 14:58
" Pentagon közel 10 ezer dolgozója kapott személyre szóló orosz hekker e-mailt idén tavasszal" Na ja! A levél aláírása ugyebár az volt: Üdvözlettel orosz hekkerek Úgy látszik a Pentagon dolgozói Hillary Clintonhoz hasonlóan a Pentagon számítógépeit magán levelezésre is használják. Netán pornó képeket is azon nézegetnek? Még az is kiderülhet, hogy a belépési kódok is a számítógépen vannak, mert egyese k képtelenek emlékezetbe tartani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!