A háttér­hatalom ellen

2017. május 02. 10:24

A kormány jobban tenné, ha a saját portája előtt listázgatna.

2017. május 02. 10:24
Bősz Anett
168 Óra

 

„Indítványunk szerint a kormány és annak minden álcivil szervezete 15 napon belül köteles bejelenteni külföldről befolyásolt szervezetté válását. Ezután haladéktalanul közzé kell tennie a kormányzati honlapokon, valamint fel kell tüntetnie az általa vagy az oligarchái által finanszírozott sajtótermékekben, hogy e törvény alapján a kormány külföldről befolyásolt szervezetnek minősül.

Az állampolgároknak ugyanis joguk van tudni, hogy milyen érdekeket képvisel az a szervezet, amelyik az Európai Unió destabilizálásáért küzd és orosz propagandát közvetít. Amennyiben a kormány nem teljesíti e törvény szerinti bejelentési kötelezettségét, úgy az ügyész keresetet indít a kormány törlése iránt. Ha a bíróság az ügyész keresete alapján megszünteti a kormányt vagy álcivil szervezetét, akkor őket törölni kell a nyilvántartásból.

Ez esetben javasoljuk az új választások kiírását.

Magyarországon a kormányt leszámítva mindenkinek az az érdeke, hogy a civil társadalom önszerveződésének feltételei javuljanak. Nem az esetek túlnyomó részében szerény költségvetéssel gazdálkodó szervezeteket kell listázni, hanem azokat a kormányhoz kötődő álcivileket, akik közpénzt használva szolgálják ki a kormányt és annak külföldi megbízóit. Őket valóban érdemes különválasztani a többiektől, mert működésükkel lejáratják az igazi civil szervezeteket. Azokat, amelyek a vak komondoron átesett nőknek nyújtanak menedéket, a magukra hagyott, hátrányos helyzetű kistelepüléseken szerveznek oktatást roma gyerekeknek meg jogsegélyt nyújtanak azoknak a polgároknak, akiket sérelem ér a hatóságok részéről. Az igazi civilek közül sokan az államtól vesznek át a társadalom és az egyes állampolgárok érdekét szolgáló fontos feladatokat, más civil szervezetek pedig a hatalom működését ellenőrzik tevékenységükkel.

Az ilyen civil szervezetek legtöbbje évekig tud működni akkora összegből, amennyit az adófizetők pénzéből az álcivil CÖF egyetlen plakátkampányra elkölt. A kormány jobban tenné, ha a saját portája előtt listázgatna.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2006erlelo
2017. május 03. 14:39
Anettka, a liberális megmondóember , és Maga Fodor Gabika beállnak a kormánybuktató belvárosi nyikhajok, romkocsma prolik közé.Növelik a forradalmi létszámot.Legalább 4-5 fővel, vagyis pártjuk teljes tagságával.Lesz itt nemulass.De mi nagyot fogunk mulatni.Nincs már sok idő.
Peter8811
2017. május 03. 07:27
Az ilyen civil szervezetek legtöbbje évekig tud működni akkora összegből, amennyit az adófizetők pénzéből az álcivil CÖF egyetlen plakátkampányra elkölt. Aha az Ökotárs is norvég fillérekből működött a Móra Veronikátokkal.
Peter8811
2017. május 03. 07:25
A kormány sepregessen, a mosogatódban meg ott büdösödik a tegnapi szennyes edény.
Lolka-Bolka
2017. május 02. 20:42
bassza mar meg valaki ezt a hulye kurvat , hogy ne irogasson faszsagokat a barma
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!