A nagyobbaknak több joguk van

2017. március 06. 07:24

Ismét élénkülnek azok a tendenciák, miszerint a legnagyobbaknak több joguk van. Az uniós történelem hosszú éveken át szolgáltatott erre legitim példát.

2017. március 06. 07:24
Veress József
Magyar Idők

„Láthatóan erősödnek a káosz jelei. Ismét élénkülnek azok a tendenciák, miszerint a legnagyobbaknak több joguk van. Az uniós történelem hosszú éveken át szolgáltatott erre legitim példát. Az EU 15 korszakban például nem tizenöt biztos volt, hanem húsz. Németország, Franciaország, Nagy-Britannia, Spanyolország és Olaszország két-két biztost delegálhatott. A nagy országok tehát egyenlőbbek voltak az egyenlőknél. Érezhető, hogy hamarosan lényeges változások lesznek, ha a boszorkánykonyhák elkészítik az igazi menüt, akkor egy időre a látványkonyhák bezárhatnak.

Addig is folynak a dolgok a maguk jól kialakult medrében. Menetrendszerűen megtartotta február közepén az EP állampolgári jogi bizottsága a magyar kormány migrá­ciós, idegenrendészeti és a civil szervezetekkel kapcsolatos politikájával foglalkozó ülését. A meghallgatás egy kis meglepetést is hozott. A szokásos bírálók valószínűleg meglepődtek, hogy a magyar fél – nevezetesen az igazságügy-miniszter és a kormányszóvivő – ez alkalommal már nem szende bűnbánóként vett részt a vitában, hanem visszacsapott. Éppen ideje volt.

Mindenesetre ha így haladunk, és a boszorkánykonyha mégis az Európai Egyesült Államokat tálalja fel, akkor majd nagyot nézhetnek azok a hazai látnokok, aki folyamatosan sugallják: Orbán Viktor ki akarja vezetni az országot az EU-ból. Ugyanis ez esetben a nagyok fogják kivezetni az EU-t többek között belőlünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2017. március 06. 13:43
"a legnagyobbaknak több joguk van" Igen. Ezért szúrta a világ szemét a Habsburg-Magyar Monarchia. Ezért szúrta a Habsburgok szemét Magyarország A világ szemét meg a Habsburg-Magyar Monarchia. Európa legnagyobb birodalma.
Mich
2017. március 06. 11:57
ha a /brüsszeli/ boszorkánykonyhák elkészítik az igazi menüt..., akkor a látványkonyhák bezárhatnak
Gregorius
2017. március 06. 10:56
Az egész írott történelmünk (Rómától kezdve...) ezt támasztotta alá, bármilyen szomorú is, csak korábban az erősek ezt a több jogot fegyverrel kényszerítették ki. ( "Jaj, a legyőzöttnek"...), ma már zömmel mások az eszközök.
madarasi.abel
2017. március 06. 10:50
Nemzetek Európáját szeretnétek. Ebbe az is belefér, hogy azok, akik közösködni akarnak, a többiek nélkül is megtehessék. Igazából mi akarjuk a többsebességes Európát, nem is értem, miért pampog a sok áljobber :) De, nagyon is tudom. Legyen az csak egy sebességes, és legyen Viktor a mozdonyvezető. cincog a kisegér:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!