Mostantól bárki bárkinek hazudhat. Bármit

2017. január 23. 21:32

Erőből próbálják a média értésére adni, hogy új szelek fújnak, megnézheti magát, aki tényekkel zavarja a hatalom köreit.

2017. január 23. 21:32
Vörös Szabolcs
Válasz.hu

„Az amerikai kormányzatnak az Egyesült Államok és a világ számára kiállított legfőbb kommunikátora az első munkanapját egy ordas hazugsággal kezdi, majd azzal fenyeget, hogy »eddig a sajtó ellenőrizte a hatalmat, most majd a hatalom is ellenőrzi a sajtót«.

Az első kérdés, hogy ezek után hogy higgyünk el neki bármit. Nem a beiktatáson részt vevők számával, hanem mondjuk egy háborúval kapcsolatban. Főleg, hogy ő maga mondta nemrég: elfogadhatatlan a médiának hazudni, ő maga nem is tudna így dolgozni.

A második ezen jóval túlmutat, de Trump legalább nem titkolja. A hétvégén a CIA központjában, háta mögött az ügynökség elesett munkatársainak emléket állító »csillagos fallal« közölte, hogy »háborúban áll a médiával«, tanácsadója pedig el is mondta, mi a legfőbb fegyvere: az alternatív tények. Fordítunk: olyan hazugságok, amiket nyugodtan ismételhetnek, mert a már démonizált mainstream média úgyis hiába állítja az ellenkezőjét.

Vegyük észre, itt az újságírás egésze – de legalábbis a károkozásra képes része – ellen folyik totális letámadás. Nem, ez nem a jogos kritika, amit egy-egy manipulatív újságcikkért kaphatna a New York Times. Az nem így nézne ki. Itt erőből próbálják a média értésére adni, hogy új szelek fújnak, megnézheti magát, aki tényekkel zavarja a hatalom köreit.

»Engedélyt kaptunk a legmagasabb világi helyről, miszerint nekünk is szabad magunkat az első helyre tenni« – mondta ma Orbán Viktor, Trump beiktatási beszédére reagálva.

Magunkat az elsőre, a kritikus médiát az utolsóra. Szép új világ jön.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. április 08. 20:20
Most tartunk ott, hogy bárki hazudhat bármit, és azt a média lelkesen lehozza. Ja, a példányszám és a "gazda" akarata!
atila68
2017. március 28. 20:18
Juhász #megélhetésipereskedő Péternek is van más papírja, hogy azt hazudik amit akar.
Bayo
2017. március 04. 17:05
Menj a picsába.
tango47
2017. február 28. 12:28
Gondolom Trump is tudja, hogy az USA teljes sajója 5 - azaz ÖT TULAJDONOS KEZÉBEN VAN, akik megvásárolták a hatalmukat. Az viszont figyelmeztető lehet számukra, hogy a mai elnök olyan média-ellenszélben tudott győzni, amilyent még nem látott a világ.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!