A nyugdíjasok ma számíthatnak a kormányra

2017. január 02. 12:15

Az idén is megőrizzük a nyugdíjak vásárlóértékét, a legfontosabb élelmiszerek áfájának csökkentésével a nyugdíjasok további több tízezer forintot tudnak megspórolni.

2017. január 02. 12:15
Fidesz
Közlemény

„A baloldal kormányzásával szemben a nyugdíjasok ma számíthatnak a kormányra. Gyurcsány Ferenc és a szocialisták kormányzása alatt az újév rendszerint megszorításokat hozott a nyugdíjasoknak is. Elvettek az idősektől egy havi nyugdíjat, folyamatosan emelték az idősek terheit, duplájára emelték az élelmiszerek áfáját és háromszorosára a gáz árát.

Ha az ellenzéken múlt volna, rezsicsökkentés és élelmiszer áfa csökkentés sem lett volna. A nyugdíjasok terhei ma csökkennek, emelkedik a nyugdíj. Az idén is megőrizzük a nyugdíjak vásárlóértékét, a legfontosabb élelmiszerek áfájának csökkentésével a nyugdíjasok további több tízezer forintot tudnak megspórolni.”

*

A Fidesz-frakció sajtóközleménye.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
plaatila
2017. január 03. 12:17
menjetek már a picsába fideszesek! 40 év munka után 53e ft. turkáljatok inkább egymás seggébe, ne a nyugdíjasok zsebébe!
Mindjárt
2017. január 03. 10:07
Ha a felcsúti maffia nem lopna olyan sokat a magyar emberektől akkor több maradna az iskolákra, korházakra és a nyugdíjasokra is. Ezeknek a saját feneketlen zsebeik a legfontosabb. A sok kádárista nyugger meg el is hiszi a zsideszbolsi hazugságokat. Szánalom.
Magyarvagyok?
2017. január 03. 09:52
Csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy amennyiben a FIDESZsz csapatnak nem tetszett ahogyan elődeik kezelték a nyugdíj kifizetéseket és bántja Őket valóban, az ahogy megkárosították a nyugdíjasokat. Mért nem vezették be a 13. havi nyugdíjat? Mért infláció követő a nyugdíj emelése, mért nem svájci indexállást alkalmazzák? Mért nem tartják be a saját törvényeiket sem? A fentiek miatt csak üres fecsegés, levegőbe dumálás minden kritika. Már megint csak hülyítenek titeket?
balbako_
2017. január 03. 08:24
Csupán össze kell vetni a pénzromlás mértékét, a hozzá társított nyugdíjemelések nagyságával. • 2013-ben 1,7 százalék volt a pénzromlás éves átlagos üteme, miközben a kormány 5,2 százalékkal emelte a nyugdíjakat. • 2014-ben 0,2 százalékkal voltak alacsonyabbak az árak, míg a kormány 2,4 százalékkal emelte a nyugdíjakat. • 2015-ben -0,1 százalékos infláció mellett 1,8 százalékos nyugdíjemelés valósult meg. • 2016 januárjában 1,6 százalékos emeléshez jutottak a nyugdíjasok, míg az infláció éves átlagban várhatóan 0,3 százalék körül lesz. Így a Portfolio összesítése szerint a törvényinél bőkezűbb nyugdíjemelésre a kormány a 2011 és 2016 közötti hat év alatt összesen mintegy 282 milliárd forintot költött. Továbbá a kumulált nyugdíjemelés-többlet 9,6 százalék volt ezalatt a 6 év alatt, ami meghaladja a 13. havi nyugdíjnak megfelelő 8,3 százalékos emelés mértékét
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!