A győzelem napjai jöttek

2016. december 09. 11:03

Orbán nem a szemtől szembeni küzdelemben a legjobb, hanem abban, hogy megakadályozza az ilyen küzdelmeket, aláássa az ellenfelek pozícióit és hűbérré tegye azt, amit elfoglalt.

2016. december 09. 11:03
Lakner Zoltán
Lakner Zoltán
168 Óra

„A szerencsével sem áll hadilábon a magyar miniszterelnök. Tőle magától, egyik múlt heti beszédéből tudjuk: a szerencse fontos összetevője elmúlt évi sikereinek. Orbán december első napjaiban valóságos sorozatát vezette elő a győzelmi jelentéseknek, mi több, kijelentette, hogy mostantól a történelem győztes csapatához tartozunk. Pedig ez még nem is a választások előtti utolsó év, amikor a diadalmas eredménylajstromozások száma bizonyára megsokszorozódik. Legalábbis ha a szerencse addig nem pártol el a kormánytól. Orbán örömének több oka is van. Legelsősorban is a külpolitikai korszakváltással kecsegtető amerikai elnökválasztási eredmény és ennek nyomán a »fekete bárányok« egymásra találása. Vasárnap éjjel megbukott a magyar kormányt menekültügyben nyíltan kritizáló olasz miniszterelnök. Orbán győzelemmé rajzolta át a Magyarország és a magyar kormány számára korántsem annyira kedvező Brexitet is. Az ő olvasatában a közép-európai együttműködés szintén megerősödött, habár például az Oroszországhoz fűződő viszony olyan ügy, ami a jövőben nehéz próbák elé állíthatja a lengyel–magyar barátságot.

(…)

Orbán nem a szemtől szembeni küzdelemben a legjobb, hanem abban, hogy megakadályozza az ilyen küzdelmeket, aláássa az ellenfelek pozícióit és hűbérré tegye azt, amit elfoglalt. Több ez, mint szerencse. Ám az sem pech vagy átok kérdése, hanem politikai tehetség és szándék dolga, hogy akad-e ellenfele, aki botot vet a diadalszekér kerekének küllői közé.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Enmerkar
2016. december 10. 10:51
Orbán elvtárs a lenini úton halad- a kleptokrácia kiépítése a fő cél. Sikereinek köze nincs a szerencséhez, inkább ellenfelei szerencsétlensége a 'sikerek' kovácsa.
imres
2016. december 09. 17:41
Lakner belehülyült a szutyok baloldali közegbe.
milláscsupor
2016. december 09. 12:41
A tudósok már fontolgatják, hogy a krónikus elbutulást innentől laknerizmusnak nevezzék...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!