A tévedhetetlen elit alkonya

2016. november 02. 11:11

Korunk világvezetőinek önkéntes vagy felkent szószólói tendenciájukban egyre alacsonyabb színvonalat képviselnek külföldön és idehaza egyaránt. Ez mindenesetre reménykeltő.

2016. november 02. 11:11
Veress József
Magyar Idők

„Az uniós támogatásokat és a tagok kizárásának körülményeit törvények szabályozzák, nem pedig Renzi indulatos kiszólásai vagy Asselborn vágyai. A magyar médiaszabadságról szóló cirkusz opusait pedig remélhetőleg állatorvosi lóként aposztrofálják majd évek múltán. Először is a fősodratú nemzetközi média a hamis zászló hadműveletnek (false flag operation) nevezett trükkel él, miszerint valakire ráfogunk valamit, amit magunk követünk el. Sajnos – és ezt komolyan gondolom, hogy sajnos –, a Süddeutsche Zeitungtól a The New York Timesig tartó íven (is) mostanság gyakran megesik az ilyesmi.

Az alapképlet a következő: Magyarországon sárba tiporják a sajtószabadságot. Ez már csak azért is elképesztő, mert a hazai, politikával és gazdasággal foglalkozó heti és kétheti lapok döntő többsége ellenzéki, és igaz ugyan, hogy a napisajtó összességében kiegyensúlyozott, ám az internetes sajtóban, a blogok világában a liberális-ellenzéki fölény kétségbevonhatatlan. Az egyik legnézettebb tévéhíradó szintén erősen ellenzéki hangvételű. Ezzel szemben hány napig hallgatott a német szabad média a tavaly szilveszteri kölni migráns-erőszakoskodásról? Csaknem egy hétig. Ez lenne a sajtószabadság?

Korunk világvezetőinek önkéntes vagy felkent szószólói tendenciájukban egyre alacsonyabb színvonalat képviselnek külföldön és idehaza egyaránt. Ez mindenesetre reménykeltő. Bizonyosra vehető, hogy egy érdemi letisztulás után a politikai paletta sokszínűsége színvonalban és morálisan is helyreáll. Ettől még sokunk szörnyülködése és türelmetlensége a mai állapotok láttán több mint indokolt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Onurisz
2016. november 03. 08:37
Kedves Jóska! Örülök, hogy egyetértünk.
marko11
2016. november 02. 17:30
Kedves Veress József (a kevés kedvenc közgazdászaim egyike)! Ha a legnagyobb ellenzéki napilapot (aljas módon) felfüggesztik ?!), az mi, ha nem a sajtószabadság sárba tiprása? És Voltaire megcsúfolása!
hátakkor
2016. november 02. 16:18
"Matolcsy kioktatta Burányt, hogy a könyv szerinti érték nem ugyanaz, mint a piaci"
Mindjárt
2016. november 02. 15:26
Értem én, hogy firkálni kell a felcsúti cigánytól kapott, magyar emberektől lopott pénzért de nem kéne akkora felhajtást csinálni abból, hogy mit ír a nyugati média hazánkról. Nagyon keveset ír. Van néhány olyan nyugati firkász akinek a hazai zsidók (Orbán istenáldásai) adnak tippeket, hogy írjon ezt vagy azt de azokra a cikkekre a nyugati emberek magasan tesznek hiszen azt se hiszik el amit a nyugati média hazudik nekik nyugatról. Pont olyan hiteltelen a nyugati média mint a hazai zsideszbolsi média. Azokat a cikkeket is alig nézik amikre lehet kommentálni. Mindenki csak kmmentál ás a kommenteknek alig van valami köze a cikkekhez. Alaptalan az a nyiváklás, hogy a nyugati médiában ilyen meg olyan gonoszak a felcsúti igányhoz. Magasan tesznek rá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!