Köszönjük, nem veszünk semmit!

2016. november 25. 17:17

Nem vitás, hogy a fekete péntek az év legundorítóbb napja.

2016. november 25. 17:17
Gazda Albert
Magyar Nemzet

Az eszetlen fogyasztás nem elvi alapon irritál. Akkor sem, ha a fekete péntek nyomora egyszerre mond el szinte mindent arról, hogy hogyan tepernek bennünket maguk alá a tárgyak és a pszichózisok. A legnyomasztóbb ellentmondások, a világok közötti legrettentőbb távolságok napja ez. Persze kifejezetten a karácsony miatt. Ami számomra igenis fontos ünnep a mai napig. Nem azért, mert kötelező. Nem azért, mert ki lehet pihenni a sokhetes hajszát az ajándékok után. Egyszerűen csak azért, mert szép.

A karácsony a legszebb. A fekete péntek a legrusnyább.

Hogy sokak számára hogyan és miképpen lett a kettő ugyanannak a történetnek a két fejezete – az első és az utolsó –, tudom és részben talán értem is. A kulturális minták torzulását nem könnyű kicselezni. De nem is lehetetlen. Valamikor és valahogyan el kell kezdeni. A többi jön magától, ha hagyjuk. Pökjünk a péntekre, elsőre elég ennyi.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hirvi
2016. november 27. 00:10
Nem hiszek az akciókban, mert vagy a selejtet akarják így rád sózni, vagy azt, ami a kutyának sem kell, esetleg normál áron akarják eladni azt, amire egyébként pofátlanul magas hasznot raknak. Ez a fekete péntek egy hülyeség.
néhai Ch.Pilot
2016. november 26. 21:24
Én kapásból mondok két csúnyábbat: 1. Valentin nap 2. Simicska-csicska Gizda Albert születésnapja.
noMores
2016. november 26. 17:04
A fogyasztas unnepe. Dubaiban 1 honapig tart. Az a nemzeti unnepuk Ez az egesz emberi mohosag egyebkent a politikusoknal utkozik ki legocsmanyabbul: par milliard zurichi bankokban nem eleg. Sokkal tobbet akarnak. Erthetetlen.
formaegy
2016. november 26. 09:55
Talán kezdenétek ott, hogy a karácsonyi hajsza, kirakatok, terek, utcák ne már nyáron megkezdődjenek! Olyan silánnyá tették a kereskedelem, az önkormányzatok stb. a karácsony meghitt értelmét, hogy mire eljön a karácsony, már minden ünnepi érzést megszüntetnek az emberekben! Amikor karácsony előtt 2 héttel kezdték díszíteni az utcákat, tereket, kirakatokat akkor az emberekben egy mély, meghitt, gyönyörű vágyat ébresztett, hogy mindjárt itt a karácsony. Úgy telt ez a két hét, hogy minden napján érezte, várta a szeretet ünnepét. Jönnek itt az amerikai majmolásokkal, miközben a legfontosabbra nem figyelnek oda! Karácsony nem októberben, novemberben van, hanem december 24-en! Ne öljék ki az emberekből karácsonyra ne tegyék szürke hétköznapivá (már kiölték) azt a várakozást ami a szeretet ünnepére már teljesen megszokottá, egy szokássá redukálódik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!