A muszlimokat értem, amit nem értek, az a baloldal

2016. november 02. 16:06

A kulturális baloldal az elhalálozott klasszikus baloldal zombija.

2016. november 02. 16:06
Farkas Attila Márton
24.hu

„A nőket meg a különféle kisebbségeket azok akarata ellenére is felszabadító balosok mindig alkalmazták az önelnyomás érvét. Felvilágosítanak, hogy szüleidtől örökölt szokásaiddal, kulturális mintáiddal magadat is elnyomod, hiszen az áldozat azonosul az agresszorral, az elnyomott átveszi az elnyomó látásmódját. De majd ők felszabadítanak. Rád fekszik a pasi, vagy fogja a combodat, meg azt találja mondani, hogy husikám, az neked még talán tetszik is, mert fel se fogod, mennyire a macsó értékeknek rendelődsz alá.

Érdekes módon ez az átnevelő szándék a muszlimok kapcsán mintha alábbhagyna, vagy csak nagyon szőrmentén jelenne meg. A burkinisnek nem nagyon mondják, hogy te azzal, hogy még a vízben is ragaszkodsz az egész testedet elfedő öltözékhez, a szolgaságodhoz ragaszkodsz, mert hagyományaid börtönében aláveted magad a férfiuralomnak. Itt hirtelen az egyéni választás szabadsága kerül a középpontba: Azt vesz fel egy nő, amit akar, már megint a hatalom (ami férfi) akarja megmondani, hogy öltözzenek.

Az irritáló kettős mérce oka abban keresendő, hogy a baloldal feladta az osztályharcot. Már rég nem kell megváltoztatni a rendszert, mert a kapitalizmus legyőzhetetlennek bizonyult. A harc aztán ki lett szervezve az ún. kisebbségek és hátrányos helyzetűek – értsd azok, akik nem fehér férfi bennszülöttek – jogvédelmének mezejére. A fehér proli rég le van szarva, azt lehet cikizni büntetlenül. (Aztán csodálkoznak, hogy tömegével áramlanak a szélsőjobbhoz.) A tőke-munka antagonizmus is le van szarva, helyette az egyenlőség immáron csak azt jelenti, hogy a néger is lehet rabszolgatartó, a nő is lehet céges cápavámpír, a cigányból is lehet korrupt politikus, és így tovább, vagyis immáron bárki lehet szemétláda bőrszíntől és nemtől függetlenül, mert kvóta van rá. A kapitalista kizsákmányoló rendszer marad, sőt ettől még stabilabb, mint valaha.

Marad a politikai korrektség, kulturális relativizmus, emberjogizmus. Na persze csak a kisebbségnek, elnyomottnak, diszkrimináltnak tekintett csoportok számára. Mert ha már a kapitalizmus marad, legalább a »fehér«, »keresztény«, »konzervatív« és persze »hímsoviniszta« világ dögöljön meg, akár kisebbségben van, akár többségben, akár előnyben, akár hátrányban.

Ennek fényében (vagy inkább árnyékában) lehet értelmezni a burkini vitát és a mecsetekhez való jog iránti harcos kiállást. Egy hagyomány csökevényes továbbélése ez, a kényszerképzetté fixálódott keresztényellenességé, meg antiimperializmusé, minthogy a balosok a 19-ik és a 20-ik században érzik magukat. Ez a fíling, az esztétikum, mint jobbereinknél a középkor. A kulturális baloldal az elhalálozott klasszikus baloldal zombija.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krakken96
2016. november 03. 09:41
a muszlimok még elég tökösek,amelyik azt mondja nem támogatja az erőszakot az is tudja hogy a Koránban más van de hitetlennek hazudni lehet.Többféle vége lehet a folyamatnak,a legszörnyübb hogy eltűnik az európai kultúra nyom nélkül,100 év erre nem elég,a másik szélsőség hogy utópiában élünk békében minden nép,vallás és csoport.utópia.A legvalószinűbb egy balkanizálódás,külömböző régiókkal,egyes helyeken őslakosok élnek,máshol nem európaiak a saját kúltúrájukkal kb.mint a gyarmatositás idején Amerika.
smarton
2016. november 03. 08:13
Azért ez az írás csak nagyjából jó. "(A valódi – és nem a politikai – korrektség kedvéért azért tegyük hozzá, hogy a képmutató hazai jobboldal is azokkal a felvilágosult eszmékkel, ezen belül a női jogokkal ágál az iszlám ellen, amit mélyen gyűlöl, és ha rajta múlna, ő vezetne be az iszlámhoz hasonló törvényeket.)" A jobboldal gyűlöli a női jogokat??? A polgári, netán "szélső" jobboldal az iszlámhoz hasonló törvényeket vezetne be??? És még azt is kérdem a hazai jobboldal úgy általában mélyen gyűlöli a felvilágosult eszméket??? Ez a hapsi jól megírja, és egyben példát is mutat arról, amit megírt.
Szívemből magyar
2016. november 02. 20:15
A Jobbik, az FPÖ, vagy AFD egyáltalán nem szélsőjobb, pont hogy a normalitást képviselik és a baloldaliságot meg nálunk és általában Európában igazából már csak a komcsik képviselik, talán még a zöldek. A jobboldaliság meg szerintem egyáltalán nem jelenti azt, hogy az ember a középkort sírná vissza, ráadásul Ny-Európában a jobboldaliságot már csak a bevándorlásellenes, Eu szkeptikus pártok képviselik.
kálmi
2016. november 02. 19:28
"A kulturális baloldal az elhalálozott klasszikus baloldal zombija.” Ez a mondat telitalálat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!