A Facebook meg akarta állítani Trumpot, de aztán kifizetődőbb volt segíteni neki

2016. november 11. 16:42

Sosem volt még ilyen hatékony módja a hülyeség terjesztésének.

2016. november 11. 16:42
Erdélyi Péter
444

„Sosem volt még ilyen hatékony módja a hülyeség terjesztésének.

Az, hogy a politikai küzdelemben a résztvevők hazugságokat terjesztenek egymásról, nem új jelenség.

Még a legfejlettebb demokráciában is simán kiálltak / kiállnak politikusok a közönségük elé, és hazudnak valamit az ellenfelükről. Nem olyan durvát, hogy az tegnap megöletett egy kitalált rendőrtisztet, ekkora hazugságon könnyű lenne őket rajtakapni. Valami általánosabb dolgot, mondjuk hogy "idegen hatalmak szolgálatában állnak". Aztán ferdít a pártos sajtó, a kampány végén megjelennek névtelen szórólapok, amiken már tényleg igazi képtelenségek szerepelnek.

Ami az elmúlt években ebben az ügyben megváltozott, az nem a hazugságok minősége, vagy a politikusok hajlandósága, hogy ilyen eszközhöz nyúljanak.

A Facebook elképesztő népszerűsége miatt a hazugságokkal könnyedén elérhető emberek mennyisége nőtt meg drámaian, és létrejött egy olyan rendszer, ami politikai elfogultságtól egyébként függetlenül is segíti a hülyeség terjedését.

A közügyek megértésének szempontjából tragikus következménye lett annak, hogy az emberek jelentős része a Facebookon keresztül tájékozódik a világról, ahol a valódi, megtörtént eseményekről szóló hírek, és az alaptalan kitalációk pontosan ugyanolyan súllyal jelennek meg. Sőt.

Mindegy, hogy nem igaz, a lényeg, hogy jól hangzik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
na még ez is
2017. május 04. 09:56
*fake
na még ez is
2017. március 11. 14:06
Érdemes elolvasni az egész cikket. Idéznek egy másikat, amiben arról van szó, hogy van Macedóniában egy olyan település, ahonnan több száz kamuhíres oldalt üzemeltetnek, csak az amerikai választással kapcsolatban. Ezeket a fáké infókat nagyon könnyű a Facebookon terjeszteni, mert nagyon sok azbostoba felhasználó...
tango47
2016. december 17. 13:39
Hát, ha valaki a Facebookon keresztül tájékozódik, az megérdemli.
Morgen
2016. december 05. 21:25
Egy talponállóban magasabb a színvonal, mint némelyik facebookozó okoska oldalán. Nekem nem kenyerem ez a közösségi oldal. A rokonaimat elérem telefonon, a barátaimmal beszélgetni szeretek, a családommal pedig élni a mindennapjaimat. Szerintem sokan a Facebookon élik ki a nagyra hizlalt exhibicionizmusukat. Észre sem veszik sokan, hogy senkiházi futóbolondok a facebookon keresztül csinálnak belőlük hülyét, futkároztatják némelyiket tüntetésről tüntetésre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!