Mit is jelent az, hogy érvénytelen?

2016. október 05. 18:41

Végképp megszűnik a jogállam, ha egy jogilag érvénytelen népszavazást a hatalom politikailag érvényesnek tekint.

2016. október 05. 18:41
Balavány György
Balavány György
hvg.hu

„Végképp megszűnik a jogállam, ha egy jogilag érvénytelen népszavazást a hatalom politikailag érvényesnek tekint. Ez a szétválasztás (jogi vs. politikai) hamis. A politikai cselekvés alapja egy jogállamban az, hogy a nép, jogi úton, közhatalmat ruház a képviselőire. Ennek hogyanját szabályozza a törvény, amelynek értelmében, ceterum censeo, az október 2-i szavazási eredmény nulla, pára, lepkefing.

Ez ellen nem segít a szómágia, a ráolvasás. (...)

A választók többsége távol maradt, és nem azért, mert nem ért rá, vagy ráruházta volna a választás jogát azokra, akik elmentek (milyen hülyeség már ez?) hanem azért, mert nem akart részt venni ezen a népszavazáson.

A népszavazási törvényben az érvényességi küszöb intézménye pont azt szavatolja, hogy  a távolmaradásnak – amikor a választó nem akar pl. egy hülye kérdésre válaszolni – is legyen jogi következménye, jelesül az érvénytelenség. Ennek egy normális országban egyetlen politikai következménye lehetne. Beismerni a bukást, és a menekültek helyett új mumus után nézni.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toyota1234
2016. október 06. 21:11
Eredményes,de érvénytelen volt a népszavazás,ami azt jelenti,hogy a népszavazás eredményét nem kötelező elfogadni.Mivel a szavazók 98% nemmel szavazott,a parlamentnek határozatot kell hozni hogy elfogadja -e a nép döntését vagy nem.Ezt Balaványnak is átkellene látnia és nem uszítani,mint mindig.
Anonymtalan
2016. október 06. 07:38
"Mit is jelent az, hogy érvénytelen?" Le van írva a jogszabályokban. Olvasd el!
jebuzita
2016. október 06. 06:14
Gyuri! Ez nagyon butára sikerült...:-) Sőt szánalmasan butára.
Zsolt75
2016. október 05. 22:49
Halovány...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!