Sokkoló volt 2001. szeptember 11-e

2016. szeptember 12. 09:29

Magyarország és az Egyesült Államok vállvetve harcol a terrorizmus minden formája ellen.

2016. szeptember 12. 09:29
Orbán Viktor
Orbán Viktor
miniszterelnok.hu

A tizenöt évvel ezelőtt New Yorkban történtek még ma is sokkoló hatásúak az egész civilizált világra. Az ártatlan áldozatokra és a mentésben részt vevő hősökre való emlékezésen túl meg kell erősítenünk eltökéltségünket a terrorizmus elleni közös küzdelemben.

A 2001. szeptember 11-én történt támadásokra emlékezünk, de az évfordulónak szomorú aktualitást ad a terrorizmus minden korábbit felülmúló terjedése Európában és a kontinens közvetlen szomszédságában. A terror Európába költözött. Ma már az európai emberek hétköznapjainak része a terrorveszély, a merényletek lehetősége; Európa nagy részében megszűnt a mindennapok biztonsága. Már Magyarország sem tartozik a veszélytelen térségek közé, a mi hazánk biztonsága is kockán forog.

Magyarország és az Egyesült Államok vállvetve harcol a terrorizmus minden formája ellen. A nemzetközi összefogás részeként katonáink együtt küzdenek a terroristák ellen a világ számos konfliktusövezetében, emellett biztonságpolitikai együttműködésünk is példaértékű. Amerikai barátaink továbbra is számíthatnak ránk, erőnkhöz mérten mellettük állunk világunk, életformánk megvédéséért, polgáraink biztonságáért.

(Közlemény.)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2016. szeptember 12. 13:49
"Sokkoló volt 2001. szeptember 11-e" Hát még 12-e, 13-a, 14-e és így tovább... Ahogyan jöttek az infók és az emberek elkezdték összeilleszteni a mozaikokat. Mára teljességgel elfogadhatatlan, tarthatatlan, hogy a WTC-tornyokat a hivatalos magyarázat szerint rombolták le. Az USA elképzelhetetlen mértékben szennyes politikát folytat. 20 ezer milliárd dolláros államadósság! VISSZAFIZETÉSE LEHETETLENSÉG. Csak és kizárólag háború útján lehet leírni, egészen pontosan: eltüntetni. De: ez lenne a legkisebb gond, a világ összeadná ezt a pénzt, ha az USA becsületszavát adná egy emberarcú politika felé fordulásra. Ezt nem teheti meg, már nem. Azok, akik kitervelten, rendszer szinten elrabolták az amerikai néptől, és a világtól a szabadságot, SOHA NEM ADJÁK VISSZA, KAPJÁK MEG AKÁR A VILÁG ÖSSZES PÉNZÉT. Így a jövő reménytelennek és megoldhatatlannak tűnik. Csak Istenben, az Ő Gondviselésében bízhatunk. Csak az a gond, hogy nem vagyunk rá méltóak. Tegyél csodát velünk, Úr Isten! Csak benned bízhatunk! De nem úgy, mint azok, akik naponta csúfot űznek Belőled az USA-ban, amikor a mocskos-lopott-rablott pénzükre nyomtatják: Istenben bízunk! És akik ott törvényesként hazudják: az USA-kormánytagok megvásárlása, utasítása - adományozások révén, zsarolással - az élet természetes, alapvető része.
Cezar
2016. szeptember 12. 12:10
Csak nehogy te is ugyan azokat az eszközöket alkalmazd!!! Mert annak rossz vége lesz!!!! pl:Pearl Harbor, 9/11.....
csuka
2016. szeptember 12. 11:33
Kedves vajda! Nem kellene ilyeneket nyalatkoznod! „John Brennan, a CIA igazgatója attól tart, hogy a 2001. szeptember 11-i terrortámadások alaposabb kivizsgálása napvilágra hozza azt a szerepet, amit abban az izraeli és amerikai hírszerzés játszott, jelentette ki Dr. Kevin Barrett amerikai tudós, aki a 9/11 eseményeit 2003 óta tanulmányozza. A globális perzsa tévéállomásnak nyilatkozva elmondta, annak a 28 oldalnak a nyilvánosságra hozatala, amelyet titkosítottak a terrortámadásokról készült kormányjelentésből, rámutat a szaúdi szerepre. Hozzátette, annyit már ma is tudunk, hogy a terrortámadások puccsot jelentettek az amerikai hatalmi struktúra neokon részéről. Az akcióban a Moszadé volt a fő szerep, de az amerikai felső vezetés és a CIA részese volt a kivitelezésnek. Barrett ezután szó szerint ezt mondta: „Ha ezt a gilisztakonzervet kinyitják és elvégeznek valamiféle becsületes vizsgálatot, hamar kiderülne, hogy a szaúdiak csak kis szerepet játszottak a 9/11-ben, és azt a világ valódi erőhatalmi szervezetének utasításaira tették, ahol a cionista bankhatalmi struktúra uralja az Egyesült Államokat, és az gyakran jobban aggódik Izraelért, mint az Egyesült Államokért.” Bárki megtekintheti a saját szemével… , amin megbukott azóta a hivatalos verzió és ma már köztudott, hogy a kormány és a titkos-szolgálatok (CIA, Szaúdiak és a Mossad) kőkeményen benne voltak a False Flag jellgű hamis zászlós, önmaguk ellen elkövetett" terrorcselekményben!”http://orientalista.hu/911-harom-ezer-ember-eletet-aldoztak-fel/
Tündér_Lala
2016. szeptember 12. 10:19
A diplomáciai állásgoglalás rendben. Van azonban egy másik - felismerendő - aspektusa a kérdésnek. Igen szörnyűség, hogy ártatlan emberek tömegei esnek áldozatul a terror támadásoknak nevezett akcióknak. Mégpedig az, hogy a nyugat, reguláris haderejények összehasonlíthatatlan fölényének tudatában, szinte bármit megenged magának, meg sem fordul a fejében a másik erdekeinek figyelembevétele. Ez pedig a terrorizmusnak nevezett gerillaháborút váltja ki. Ártatlan áldozatok ugyanis nem csak a terrotórizmusnek nevezett gerillaháborúnek vennek, hanem a terrorbombázásoknak, a működő államok szétrobbantásának és a polgárháborúknak is vannak. A tanulság, hogy a nyugat ereje birtokánan sem tehet meg bármit más népekkel és országokkal, mert van olyan foka az elkeseredésnek és alávetettségnek, amikor bármiáron visszaütnek. Azt a tanulságot is le kell vonni, hogy óvakodunk attól, hogy a szétrobbantott és polgárháborús régiók embereit válogatás nélkül telepítjük saját hátországunkba, ezzel lehetőséget teremtve a gerillaterrortámadások végrehajtására.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!