Mennyibe kerül egy migráns?

2016. szeptember 25. 18:16

A munkanélküli segélyezés általános rendszere nem tenné lehetővé azt, hogy egy migráns az első munkahelyét csak több év alatt találja meg.

2016. szeptember 25. 18:16
Giday András
Magyar Idők

„Említést kell tenni arról, ha a németek szelektálnak a migránsok közül, akkor a kisebb országok számára már csak a kevésbé képzettek és gyengébben motiváltak maradnának. Fontos hangsúlyozni, hogy a fentiek nem számszerűsítették azt, hogy számottevőek a közvetett költségek, amelyek a nagyobb biztonsági, járványügyi stb. kockázatokkal járnak. Ezekkel együtt bizonyára a 90 millió forintot is meghaladja az az összeg, ami Magyarországot terhelné egy bevándorló befogadása esetén.

Meg kell jegyezni, hogy a magyar fizikai dolgozók béreibe nincs beépülve a lakhatás költsége. Másrészt a munkanélküli segélyezés általános rendszere nem tenné lehetővé azt, hogy egy migráns az első munkahelyét csak több év alatt találja meg. A kivételezett státus megadása komoly ellenérzésekhez vezetne az ilyenben nem részesülő magyar állampolgárokban, ami ezzel alááshatja a rendszer egészét. 

De a másik út is veszélyes: ha nem biztosítják a kivételezett helyzetet, akkor az illegális tevékenységek felé orientálódna a beérkezett migránsok zöme.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2016. szeptember 28. 23:42
Az összegek megállapításakor feltehetően figyelembe vették (250 ezer €) azt, hogy mi mennyit kapunk (300 ezer €) egy pénzes bevándorlótól. Úgy gondolhatták, hogy van fedezetünk ennek az összegnek a kifizetésére. http://ktkj.blog.hu/2016/05/09/tortenelmi_attekintes_750
ördöngös pepecselés
2016. szeptember 28. 14:26
én nem tudom nektek van érettségitek vagy csak hazudozni szerettek? 20milliárd forint pontosan 222,2 migráns ellátására elég A többit természetesen a magyar szegények,nyugdíjasok ellátásából kell kigazdálkodni és a nővérek,pedagógusok,alföldirobarmok stb.béréből kell kigazdálkodni
pemete jakab
2016. szeptember 28. 13:51
"Mennyibe kerül egy migráns?" Erre könnyű válaszolni. Nálunk minden legalább duplája a nyugatiakhoz képest. Eddig 8 milliárdot költöttünk csak a kampányra: közpénzből magánzsebbe.
ördöngös pepecselés
2016. szeptember 28. 13:50
te pitiánerebb barom vagy mint gondoltam na hány 1,2...10?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!