Befejezem a képregényírást

2016. szeptember 14. 10:57

Azt gondolom, hogy ez az évszázad megérdemli, sőt: szüksége van rá, hogy saját kultúrája legyen. Röviden: azt akarom mondani, hogy nagyon, nagyon tele van a tököm Batmannel.

2016. szeptember 14. 10:57
Alan Moore
The Guardian

Van még pár szám az Avatarnál, amit csinálok, az HP Lovecraft-projektem része. Kevin és én befejezzük a Cinema Purgatoriót, és van még egy könyv, amit be kell fejeznünk, a League of Extraordinary Gentlemen utolsó darabja. Azután befejezem a képregényírást, bár nem zárom ki, hogy fura kis képregényeket még csináljak a jövőben. (…)

Most olyan dolgok érdekelnek, amelyekről nem tudom, hogy tudom-e csinálni, például a filmek; olyan dolgok, amelyeknél fogalmam sincs, mit csinálok. Óriási szépirodalmi regények. Olyan dolgok, amelyek befejezéséhez nem biztos, hogy megvan a kitartásom. Azt tudom, hogy bármit meg tudok csinálni, amit akárki más is meg tud csinálni a képregényes közegben. Semmit sem kell már itt bizonyítanom se magamnak, se senkinek. A többi terület sokkal izgalmasabbnak tűnik nekem. Mindig tisztelni fogom a képregényt, mint médiumot. Ez egy csodálatos médium. (…)

A szuperhősfilmek karaktereit Jack Kirby találta ki a hatvanas években vagy korábban. Nagyon szeretem ezeket a karaktereket, ahogy őket tizenhárom éves koromban megismertem. Brilliánsan tervezték és találták ki ezeket a karaktereket. Ötven évvel ezelőtt. Azt gondolom, hogy ez az évszázad megérdemli, sőt: szüksége van rá, hogy saját kultúrája legyen. Olyan művészeket érdemel, akik valóban megpróbálnak mondani valami relevánsat a világról, amiben élünk. Röviden: azt akarom mondani, hogy nagyon, nagyon tele van a tököm Batmannel.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2016. szeptember 15. 10:53
"That’s a longwinded way of me saying I am really, really sick of Batman." Iegn, ez az eredetiben inkább úgy hangzik, hogy nagyon, nagyon elege van Batmanből.
quiet
2016. szeptember 15. 10:52
Igaza van ! Tele a hócipő Batmannal. Mert : " Elmúltam már régen hatvan, Mégsem nevelt meg a Batman... "
Bombur
2016. szeptember 15. 10:02
Ez fontos volt ide :D
Megtalálta
2016. szeptember 15. 07:21
:D Mekkora arc.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!