Vihar a biliben

2016. augusztus 27. 18:24

Járatritkításról nem lehet beszélni. Még a korábbi BKK-vezetés is több járatkorrekciót végzett el, mint a jelenlegi. Interjú.

2016. augusztus 27. 18:24
Tarlós István
Tarlós István
Magyar Idők

– Az ellenzék új témaként a nyári szünet elteltével a fővárosi közösségi menetrend időről időre visszatérő korrekcióját találta meg. Ez a legnagyobb probléma ma Budapesten?

– Ez vihar a biliben, az ellenzék a nyári uborkaszezonban támadási felületet keres. Hatvan viszonylatot emlegettek, de csak kilenc járat menetrendjében vannak minimális módosítások. A Budapesti Közlekedési Központtól (BKK) kapott tájékoztatás alapján járatritkításról nem lehet beszélni. A módosítás egyik oka, hogy a 4-es metró időközben megkapta a végleges használatbavételi engedélyt. Ezen kívül jellemzően 0,4-0,8 tized perces korrekciókat alkalmaztak kilenc járat esetében a 340-ből. Ennek következménye szinte érzékelhetetlen. Össze sem lehet hasonlítani a mostani korrekciót a korábbi időszak járatritkításaival.

Egyébként még a korábbi BKK-vezetés is több járatkorrekciót végzett el, mint a jelenlegi. Míg 2010 előtt több mint tízszer emelték a viteldíjakat (1990 és 2010 között a harmincszorosára), mi csökkentettük. Az úgynevezett vonali férőhely-teljesítmény 2014-hez, tehát a BKK korábbi vezetésének idejéhez képest is körülbelül 120 millió férőhely-kilométerrel növekedett. Csak annak van értelme, hogy a szolgáltatás minőségét vizsgálják. A mostani kilenc járatkorrekció olyan esetekben történik, ahol 44−62 százalékos a mértékadó kihasználtság.

(...)

– A főpolgármester úr is birtokosa a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjének, amit most Magyar Érdemrend lovagkeresztjének hívnak. Mit szól hozzá, hogy számos kitüntetett visszaadta az elismerést Bayer Zsolt miatt?

– Ebben a kérdésben nem érzem magam kompetensnek, hogy állást foglaljak. 1996-ban, húsz éve mint óbudai polgármestert tüntetett ki Göncz Árpád akkori köztársasági elnök. Egy két évtizeddel ezelőtti elismerést nem tudok beilleszteni egy mai kommunikációs és hangulati környezetbe. Én kimaradnék ebből a műsorszámból.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Negue
2016. augusztus 29. 08:50
"Vihar a biliben" Megszoktuk.
aser
2016. augusztus 28. 13:47
Hazudozz csak Taplós! Ha kevesebb járat megy,akkor a jegy és bérlet ára drágább lett! Vagyis mikor CSÖKKENEK a jegy és bérlet árak? Ha nem,akkor elloptatok 20% pénzt tőlem és minden Bp-i közlekedőtől!
káli
2016. augusztus 27. 23:37
Ha óránkénti nyolc helyett hát járat lessz akkor az járatritkítás ,akármit is hazudik a két faszkalap!Az meg hogy ti helyeseltek mint a birkák ha a szemetekbe hazudnak azt meg már megszoktuk! DDD
dodóbá
2016. augusztus 27. 23:14
TSZ elnök.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!