Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

A láthatatlan ember

2016. augusztus 05. 08:06

Farkas Flórián eltűnt a nyilvánosság elől. Rendezvényeken nem szerepel, sajtótájékoztatót nem tart, családja rendőrt hív a holléte felől érdeklődő újságírókra.

2016. augusztus 05. 08:06
Pápay György
Magyar Nemzet

Azzal, hogy a fideszes képviselő egyik pillanatról a másikra eltűnt a nyilvánosság elől, mondhatni láthatatlanná vált, több probléma is van. Ezek közül még a kisebbik a kormánypártnak a nyilvánossághoz való sajátos viszonya. Persze ez sem mellékes: az emberben csak felvetődik, hogy két tanácsadás között a miniszterelnök miért nem szegezi neki a kérdést, hogy te, Flórikám, miért is nem mentél el az OLAF meghallgatására, hogy ott magyarázd a bizonyítványt? Hiszen az nemcsak a tiéd, hanem a mi bizonyítványunk is. És ha nem tudtad volna megmagyarázni, tulajdonképpen mit is keresel még itt? Persze lehet, hogy elhangzanak efféle kérdések, és Farkas Flóriánnak van is rájuk épkézláb válasza. Csakhogy ha van, azt igazán megoszthatná a sajtóval is, még ha erre – bokros teendői közepette – nem is biztatja külön a miniszterelnök.

Ez tehát a kisebbik probléma, de csak attól kisebb, hogy akad nála nagyobb. Ez pedig az, hogy a jelek szerint nemcsak Farkas Flórián, hanem a képviseletére bízott roma kisebbség is láthatatlan. Mi más magyarázná, hogy annyira nincsenek a kormányzat látókörében, hogy még az sem tűnik fel senkinek: a felzárkóztatásukra szánt pénzek mások zsebében landolnak? Korábban még lehetett sejteni, ki a felelős az integrációjukért, a mélyszegénységből való kiemelésükért, de amióta a felelősség kérdése másként vetődik fel, mindenki egymásra mutogat. Egy biztos: minél inkább láthatatlanok azok, akik a romákat képviselik, annál tapinthatóbb lesz a társadalmi feszültség.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bicska Maxi
2016. augusztus 05. 19:34
cigány cigánynak nem vájja ki a szemét , sajna ez van, de migri ügyben egyet értünk amíg nem kezd el máshogy énekelni
kjkj945
2016. augusztus 05. 19:24
Zéta
néhai Ch.Pilot
2016. augusztus 05. 15:07
Napi Simicska-csicska. A ballib csőcseléknek mesterséges orgazmus.
Energetikus
2016. augusztus 05. 14:45
a muzsika már nem kell, a vályog-tégla sem, a fa-kád-teknö-kanál sem ... - a lakatos az kellene, de csak a lókötök maradtak ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!