Osztrák miniszter: „Ausztria nem Németország váróterme”

2016. augusztus 26. 11:33

Angela Merkel menekültpolitikáját bírálta egy interjúban az osztrák védelmi miniszter: Hans Peter Doskozil úgy vélte, a jelenleg Olaszországba érkezők nagy száma miatt már nem lehet arról szó, hogy „sikerülni fog”. Hozzátette: Ausztria nem Németország „váróterme”.

2016. augusztus 26. 11:33

Élesen bírálta a Angela Merkel német kancellár menekültügyi politikáját Hans Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter egy pénteki lapinterjúban. A Kronen Zeitung című osztrák lap pénteki számában a miniszter felelőtlennek nevezte a kancellár szinte szállóigévé vált kijelentését – „sikerülni fog” (wir schaffen das) –, amellyel korábban a menekültek befogadására buzdította a németeket. Doskozil szerint e mondat felbátorította a menekülteket. A tavalyi események nem ismétlődhetnek meg – húzta alá.

A szociáldemokrata miniszter úgy vélte, a jelenleg Olaszországba érkezők nagy száma miatt már nem lehet arról szó, hogy „sikerülni fog”. „Elég csak Olaszországra nézni, túlterhelt, és magára maradt” – fogalmazott a miniszter. Kijelentette egyúttal, hogy Ausztria nem Németország „váróterme”.

Doskozil egy európai csúcstalálkozó megszervezését sürgette, hogy az úgynevezett származási országokkal a menekültek visszafogadásáról szóló megállapodásokat megkössék. Megjegyezte: nem az a megfelelő eljárás, ha Európa agóniába süllyed, és fejét a homokba dugja. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) szerint az év eleje óta mintegy 105 ezren érkeztek Olaszországba, míg tavaly összesen 154 ezren.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekelek
2016. szeptember 09. 01:11
"szlovákia magyarországgal államszövetségre lépne közös erővel visszavennénk kárpátalját" Csak egy-két adat. Ukrajna lakossága 44,5 millió. Magyarország és Szlovákia együttes lakossága 15 millió Ukrajna légiereje 234 repülő, 125 helikopter. Magyarország és Szlovákia egyesített légiereje 77 repülő, 30 helikopter. Ukrajna 2800 harckocsival, Magyarország és Szlovákia együtt 54 harckocsival rendelkezik. Sok sikert Kárpátalja visszafoglalásához.
Tiszafa
2016. szeptember 01. 18:28
"...hogy az úgynevezett SZÁRMAZÁSI (???) országokkal a menekültek visszafogadásáról szóló megállapodásokat megkössék." Te jó Isten! Hát hol él ez? Hát mindenki mindent letagad. Direkt eldobálják az okmányaikat. Végső soron az ország is megtagadja a saját állampolgárát. Hát egy gonddal kevesebb, hogy nem neki kell gondoskodni róla.
polnemkor
2016. augusztus 28. 08:46
Választás előtti ravaszkodás egy vöröstől. Valóban csupán ennyi.
kukagyerek
2016. augusztus 28. 08:46
Ez az "előszoba" sztorival hülyíti a hiszékeny prolijait, orbán meg a kerítésvédő kerítéssel. A primitív vevők megvannak mindkettőre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!