Egy ünnep intelmei

2016. augusztus 19. 10:52

Ha van még füle a bevándorláspárti álbaloldalnak a hallásra, a pöffeszkedésről írott királyi szavakat ajánljuk a figyelmükbe.

2016. augusztus 19. 10:52
Megyeri Dávid
Magyar Idők

„Akkor is voltak hasonló csábító szirénhangok, amikor István király uralkodott. Jobb inkább a biztonságos Német-római Birodalomhoz, egy hatalmas egységhez tartozni ahelyett, hogy különutas, ha tetszik unortodox, illiberális politikával egyénieskedünk. Az eredmény, a magyar álláspont akkor sem lehetett kérdéses: a király megvédte az országot, többek között II. Konrád császár betóduló csapataitól.

Külpolitikájában mégis mindig konszenzusra törekedett: ha békén hagyták az országot, ő is a barátságot kereste. Éppen ezért hagyta örökül intelmeiben fiára, Imre hercegre, s utódaira az idegenek tiszteletét. Úgy foglalt állást: az egynyelvű és egyszokású ország gyenge és esendő. Nem véletlen, hogy ezeket az intenció­kat mind a mai napig vallja, képviseli a magyarság. Nálunk befogadóbb, integratívabb nemzet nemigen volt Európában évszázadokon keresztül.

Ám István azt is hozzátette: »amiként különb-különb tájakról és tartományokból érkeznek a vendégek, úgy különb-különb példát és fegyvert hoznak magukkal, s mindez az országot díszíti, az udvar fényét emeli, s a külföldieket a pöffeszkedéstől elrettenti«. Tehát csak azokat a jövevényeket érdemes befogadni, akik nem elvenni akarnak tőlünk, hanem hozni akarnak valamit. Tudást, az ország fényét emelő tulajdonságokat. Ha van még füle a bevándorláspárti álbaloldalnak a hallásra, a pöffeszkedésről írott királyi szavakat ajánljuk a figyelmükbe.

A külföldiek pöffeszkedésétől ugyanis nemcsak a migránsoknak, hanem brüsszeli és amerikai szponzoraiknak is ideje elrettenni. Velük szemben is meg kell védenünk a valódi sokszínűséget Szent István szellemében a Soros György-féle homogenizáló diktatórikus törekvésekkel szemben, amelyek fel akarják számolni az önálló nemzetállamokat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2016. szeptember 20. 20:40
Te, hogyan értelmezed a sorokat? Ezek szerint idióta maszopos- liberálisan.
Energetikus
2016. augusztus 25. 23:17
Soros nélkül már Szent István új kenyere sem lehet ??? - pedig Sorosnak más a gondja, a börzék csödjére tett fel mindent ... - oszt meglátjuk ...
BőröndÖdön
2016. augusztus 25. 23:17
Lakáj"újságírás"...
2016. augusztus 25. 23:17
Aug. 20 közeleg, jönnek az izzadságszagú aktuálpolitikai értelmezések a "miért volt feltétlen igaza Szent Istvánnak és azoknak a soroknak, és ennek fényében hogyan kell ezeket a sorokat ideológiailag helyesen értelmezni, hogy az ő igazsága és a mi igazságunk fényesen összecsiszolódjék" című játszmában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!