Ki tüntet?

2016. augusztus 27. 16:53

A Bayer gyógyszercég azzal fenyegetőzik a kormánynál, hogy hónapokon belül elérhetetlenné teszi minden termékét a magyar piacon, amennyiben továbbra is fenntartja a bojkottot a betegek és a felvásárló patikák jelentős hányada.

2016. augusztus 27. 16:53
Heltai Péter
Facebook

Több tucat turista nagy bánatára a napokban már másodjára fordult elő, hogy a Sándor-palota előtti külön attrakciónak is beillő déli őrségváltás idején a díszlépéses, délceg honvédok helyett néhány szürke egyenruhát viselő, bátortalan figura jelent csupán meg. Ez a pár szerencsétlen volt hivatott szabaddá tenni a palota központi kapuja előtti teret a reggelre felhalmozódott, az áthaladást lehetetlenné tévő odahajigált kitüntetésektől. Óvatos mozgásuk, koncentrált tekintetük sejtetett némi rutint, amelynek szükségességét néhány pillanat múlva magunk is láthattuk.

Éppen csak elkezdtek kotorni, máris tíz, meglepően jól öltözött úr ugrott ki, eget rázó üvöltés kíséretében a díszbokrok közül. „Nem veszünk vissza semm...” – próbálta menteni a menthetetlent az utolsó pillanatig a szakasz egyik tagja, de sajnos mondatát már nem tudta befejezni, mert egy tengerkék nyakkendőt viselő, hatvanas úr három plecsnit nyomott a képébe. Utólag hármójukat kellett ellátni a szájsebészeti ügyeleten, mindnél több öltésre volt szükség a kitüntetések tűi okozta sebek összevarrásához.

Még aznap estig a Miniszterelnökség is több sérültről számolt be: a Wesselényi utcai székháznál néhány, munka után a szomszédos fitness terembe, bikram jóga órára igyekvő titkárságvezetőt majd’ egy tucatnyi, a beérkezett mobiltelefon felvételek szerint, régóta egy közeli török kebabos stand mögött indián harci arcfestésben várakozó kitüntetett támadott meg. Rendőrségi beszámolók szerint az elkövetők között volt többek között filozófus, óvónő, béke-aktivista és kutyatenyésztő is.

Az áldozatok közül többeket kórházba kellett szállítani, testüket átlagosan több, mint 10 lila, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjének plüss borítású tartódobozával kísértetiesen megegyező folt borította. A „visszaadók” akciójukat „Mindent vissza!” felkiáltásokkal kísérték, mire tévedésből egy közeli kocsmában söröző szélsőjobboldali csoport irredenta rigmusokkal csatlakozott hozzájuk. Néhány percre rá az utóbbi két csoport is sikeresen tisztázta egymás között a felmerült félreértést, így mire a rendőrök kiértek már a kitüntetéssel hadonászókat is jól megverték.

A felháborodási hullám elérte a lakosság minden rétegét, a BKV és a MÁV sajtószolgálata ezekben a pillanatokban is tömeges jegyvisszaváltási hullámról számol be, az emberek ugyanis különféle „személyes és politikai okokra” hivatkozva nem hajlandók általuk nem kedvelt állampolgárokkal együtt utazni.

„Kérem, mit kéne nekem nézni annak a jobbikosnak a pofáját a 47-esen? Erről nem volt szó!”

„Nem képzelik, hogy majd hozzáérek ahhoz az üléshez, ahol az a vén, mocskos kommunista fütyörészve melegítette a farát?! Ami sok, az sok!”

A Bayer nemzetközi gyógyszercég eközben azzal fenyegetőzik a kormánynál, hogy hónapokon belül elérhetetlenné teszi minden termékét a magyar piacon amennyiben továbbra is fenntartja a bojkottot a betegek és a felvásárló patikák jelentős hányada. Az ellenzék mindent bevet, a gyógyszer-ügy kapcsán például arra buzdítja szavazóit, ha már épp egy, a Bayer által gyártott pirula bevétele után érte a bojkott híre, azonnal fusson a legközelebbi patika elé és lehetőleg valamely sajtóorgánum képviselőjének jelenlétében egyszerűen hányja oda. A Media Markt és egyéb elektronikai eszközöket áruló nagyvállalatokat szintén érinti az ügy, vásárlóik többnyire arra hivatkozva adják vissza képernyővel rendelkező készülékeiket, hogy nem csupán olyan embereket láttak benne, akikkel egyetértenek.

Idáig a beszámoló, hírügynökségünk elnézést kér az esetleges helyesírási hibákért, kénytelenek voltunk régi telefonjainkról pötyögni, a laptopokat mind visszaadtuk… 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
74bro
2016. augusztus 28. 16:53
Hú, minden rosszindulat nélkül , ez nagyon gyenge volt. Viszont becsülöm az önbizalmadat, hogy írsz, pedig nem neked való...
Peter8811
2016. augusztus 28. 10:57
Szülei: Heltai Félix és Szabó Judit. 1981-ben érettségizett. 1982–1986 között a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem hallgatója volt. Egyetemi évei alatt, „Hegel” fedőnéven, informátorként beszervezte a román titkosszolgálat, a Securitate.[1] 1987-ben áttelepült Magyarországra. 1987-től a Magyar Tudományos Akadémia Szociológiai Kutatóintézetének munkatársa. 1988–1990 között a Szabad Európa Rádió román tagozatának budapesti tudósítója volt. 1989-ben az Országgyűlési Tudósítások egyik alapító szerkesztője volt. 1990–1991 között a firenzei Európai Egyetemen tanult. 1991–1993 között a Magyar Televízió aktuális műsorainak igazgatója volt. 1993–1995 között a Budapest Média Intézet szakmai igazgatója, valamint a József Attila Tudományegyetem kommunikáció tanára volt. 1993–1997 között a kisebbségi és határon túli műsorok vezetője volt. 1996–2000 között az Aktuális főszerkesztője volt. 1997–1998 között a Kisebbségi Európai Tv-s Szövetség alelnöke volt. 1997–2000 között a Magyar Televízió információs műsorainak főszerkesztője volt. 2000-ben a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola egyik alapítója volt. 2000–2005 között az InfoRádió résztulajdonosa volt. 2001–2003 között a Médiamix havonta megjelenő újság alapítója, 2007-től online lapigazgatója. 2009–2010 között a Class FM-et működtető Advenio Zrt. igazgatósági tagja, valamint az RTL Klub felügyelőbizottsági tagja volt, mely tisztségekről a securitate-s ügynöki múltját bizonyító CNSAS iratok valódiságának igazolásakor mondott le.
vizesnyolcas
2016. augusztus 28. 09:37
Érdekes, hogy éppen a mandin nem tetszik ilyen sok hozzászólónak egy, a visszaadókat alázó írás.
Selamat
2016. augusztus 28. 09:04
Hmmm, megeshet, hogy éppen a Bayer cég van emögött a stupid izé mögött? Létezhet, hogy ismerik a törzsközönségüket, az egybites, állandóan beteg balosokat? Akik azonnal elhitték az iromány címét, és már meg is rohamozták a patikákat meg az orvosokat, hogy de most aztán azonnal írják fel nekik a gyógyszert! Meg szélsebesen megy a telefonálás, hogy Róza, Mari, szóljatok már mindenkinek, azonnal ki kell váltani mindent egy évre előre, mert a Bayer kivonul a mocsok Zorbán miatt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!