Hapci

2016. július 26. 12:13

A szocialista kormányok, hiába a többpárti konszenzus, sokáig szabotálták a végrehajtást, de jött a Fidesz által vezetett koalíció, s hipp-hopp megszervezte a hasznavehetetlen növény elleni totális harcot.

2016. július 26. 12:13
Tamás Ervin
Népszabadság

„Tudjuk, hogy a látszólag pofonegyszerű feladatokba törik bele leginkább az ember bicskája, de azt hittük, össztársadalmi szinten ez máshogy megy. Ha a gyomnövénytől való megszabadulás nemzeti üggyé magasztosul, irtására mozgalmak, alapítványok, parlamenti törvények születnek, sőt akár adónk egy százalékát is felajánlhatjuk a nemes célra, a parlagfű behúzza fülét-farkát, és soha többé nem tüsszögünk miatta.

A botanikán túllépve azonban elérkezünk a politikatörténet peremére, s azonnal találkozhatunk a szokásos rizsával, miszerint a szocialista kormányok, hiába a többpárti konszenzus, sokáig szabotálták a végrehajtást, de jött a Fidesz által vezetett koalíció, s hipp-hopp megszervezte a hasznavehetetlen növény elleni totális harcot. Maga Selmeczi Gabriella jelentette be, hogy a parlagfű-mentesítési program számíthat a közmunkásokra, ahol szükséges, erdőtelepítésre, a belterületeken pedig olyan pályázatok kiírására, amelyek a zöld felületet növelik. Megfelelő hatáskörrel rendelkező egyszemélyi felelőst és 9 milliárd forintos költségvetési támogatást kell biztosítania a munkálatokhoz. Nem volna Fidesz a Fidesz, ha ezt követően nem indított volna el piárkampányt: 2011-ben maga Áder János állt a közadakozás élére. 

Ennek immáron öt éve, és ismét nyakunkon a parlagfű 8-10 hetes főszezonja, a politikailag érzéketlen pollenek pedig ugyanolyan önfeledten fognak cikázni a levegőben, mint korábban. Az allergiában szenvedők ebben az időszakban hajlamosak általánosítani, hogy az ország mindig mindenben így jár, iroda születik, pénz eltűnik, probléma marad.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2016. július 27. 23:35
Egészseggedre!
írmag
2016. július 27. 11:03
El lehet innen távozni, mint az a pollen szokása!
Peter8811
2016. július 27. 09:25
Szeretném megkérdezni Tamás elvtárs, ha Izraelben egy palesztin lap főszerkesztője elütne egy főrabbi kerékpárost, te tovább is irkálnál hülyeségeket a lapjában?
Dénia
2016. július 27. 06:51
Vagyis azt akarod mondani, hogy az eddigi intézkedések, és a kényszerírtás semmit nem segítenek, és nem javul sem az allergiások száma, sem az elszenvedett tünetek nem enyhülnek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!