A jó, a rossz és Brüsszel

2016. július 21. 15:41

Hogy amúgy miért fáj Brüsszelnek az internet áfájának csökkentése, az fel nem fogható, az viszont bizonyos, hogy éppen az ilyesfajta ügyek miatt kerülnek az uniós intézmények és testületek egyre messzebb az emberektől.

2016. július 21. 15:41
Néző László
Magyar Idők

„Nehogymá’ jó legyen ezeknek a kurucoknak, gondolták, s egyenesen kötelezettségszegési eljárással fenyegetik hazánkat, ha csökkenteni merészeli a kormány a net áfáját. Persze nem annyira tökkelütöttek az uniós ítészek, hogy ne találnának megfelelő jogi eszközt ehhez, mert aminek megakadályozására nincs uniós jogszabály, az nem is létezik. Paragrafusgyártásban ugyanis Brüsszel valószínűleg olimpiát nyerne. A szabályok egyébként jó dolgok, különösen, ha nem arra használják őket, hogy megkeserítsék velük az uniós polgárok, kormányok életét.

Hogy amúgy miért fáj Brüsszelnek az internet áfájának csökkentése, az fel nem fogható, az viszont bizonyos, hogy éppen az ilyesfajta ügyek miatt kerülnek az uniós intézmények és testületek egyre messzebb az emberektől, olyannyira, hogy egyre több országban vetődik fel, talán mégsem olyan bolondok a britek. Az unió jelen állapotában éppen olyan, mint a budapesti biciklisták egy része: tökéletes példái annak, hogyan lehet egy alapvetően jó dolgot a lehető legkártékonyabban használni.

S nyilván, ahogyan néhány kerékpáros félbolond miatt normális ember nem akarja ócskavastelepre deportálni az összes bicajt, úgy az Európai Uniót sem dobnánk a »történelem szemétdombjára«. Az viszont biztos, hogy az uniós intézmények, jogszabályok és testületek alapos reformja nélkül előbb-utóbb többen követni óhajtják majd a briteket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2016. július 22. 10:04
Jó kis parasztvakítás a Fizess részéről! Azzal hülyíti a birkáit, hogy áfát csökkent, majd az EU-ra hivatkozva leszarja a híveik fejét. (Meg a nem híveinkét is!)
sztoikus
2016. július 22. 08:40
Eszem megáll, mekkora a sötétség itt a mandin. Nem az "unió" döntött az áfa irányelvről, hanem a tagállamok. Az áfát mi verjük el, abból Brüsszel nem kaszál. Az uborka is lehet akár csillagformájú is. Ennyi idióta hozzászólás, és még a komcsi bagázs nagygobbik fele meg sem szólalt.
madarasi.abel
2016. július 22. 08:29
"Hogy amúgy miért fáj Brüsszelnek az internet áfájának csökkentése" Milyen könnyű másra mutogatni. Pedig nem a brüsszeliek fogadták el ezt a törvényt sem, hanem a huszonország képviselői.
madarasi.abel
2016. július 22. 08:28
Fura lehet egyeseknek, hogy vannak olyanok, akik szerint a törvények azért vannak, hogy betartsák őket. Mikor elfogadták azt, mi sem pampogtunk, hogy nem ebben a formában kellene. Pedig tehettük volna, és akkor most Tomika büszkén jelenthetné be, hogy az internet áfája kisebb, mint a paradicsomé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!