Annyian, mint még soha

2016. július 18. 09:41

Ha a 2015-ben a balkáni útvonalon keresztül Németországba érkezett migránsokat és menekülteket nem számítjuk bele a statisztikába, a ki- és bevándorlás szaldója nulla körüli.

2016. július 18. 09:41
Jasper von Altenbockum
Frankfurter Allgemeine Zeitung

„Annyian, mint még soha: ez minden, csak nem meglepetés. Senki nem fog azon csodálkozni, hogy tavaly olyan mértékben nőtt a hazánkba irányuló bevándorlás, hogy ilyet Németország még soha nem élt át eddig. Csodálkozni már csak azért sem szabad senkinek, mert a német közélet szereplői évek óta kórusban hangoztatják, hogy Németországnak annyi bevándorlóra van szüksége, mint eddig még soha.

A meglepetés egészen máshol rejlik. Ha a 2015-ben a balkáni útvonalon keresztül Németországba érkezett migránsokat és menekülteket nem számítjuk bele a statisztikába, a ki- és bevándorlás szaldója a nulla körül lesz. Még így is kevesen jöttek volna?

Dehogyis. Ezt a kérdést csak az teszi fel, aki valami egészen mást képzelt el bevándorlási ország címke alatt. Ha ugyanis ezt tartalommal töltjük meg, akkor abból az következik, hogy Németország a kívánt formában csak akkor tud továbbélni, ha és amennyiben lesz bevándorlás. A kívánt forma bevándorlást is kíván, itt azonban már megoszlanak a vélemények.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lumax
2016. augusztus 25. 19:11
Ha leszámítjuk, azt hogy a németek nem akarnak szülni, és lenézik a gyerekeseket akkor Németország megmarad német országnak.
Lumax
2016. augusztus 25. 19:11
Értem! Tehát nem okoznak gondot...Ezt majd meséld el a Párizsban, Brüsszelben, Madridban, Londonban meghaltak hozzátartozóinak, a Kölnben és egyéb helyeken megerőszakoltaknak, a no-go zónák környékén élőknek, a marsellei frnca franciáknak...És ha majd megtetted és felépültél akkor beszéljünk róla. Jó?
hartnesz
2016. július 25. 12:01
És ha nem számítjuk bele azt a 80 millió embert akkor Németországban nem lakik senki :DDDD
Dénia
2016. július 25. 12:01
Hát ha nem számítjátok a bevándorlókat, akkor lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!