Magyar álom

2016. július 26. 19:59

Tizennyolc éves gyermeke közmunkáról álmodik – mondta tudósítónknak egy baranyai közmunkás. Üzenete sokkal lehangolóbb, mint sok részletgazdag jelentés a magyar vidékről.

2016. július 26. 19:59
A szerk.
Népszabadság

„Tizennyolc éves gyermeke közmunkáról álmodik – mondta tudósítónknak egy baranyai közmunkás.

Üzenete sokkal lehangolóbb, mint sok részletgazdag jelentés a magyar vidékről. A munkakezdés előtt álló fiatal ugyanis ebbéli reményével a magyar vidék pusztulását beszéli el. Ez az álom azt üzeni: felnőtt ott az a generáció, amelynek legszebb elképzelése, hogy a minimálbérnél sokkal kevesebb fizetésért közmunkát végezhet a szülőfaluban.

Ezen még csak meg sem lepődhetünk, elvégre hosszú ideje tudjuk, hogy a dél- és kelet-magyarországi térség – bolgár és román régiókkal konkurálva – az Európai Unió legszegényebb vidékei közé tartozik.

És azt is tudjuk hosszú ideje, hogy senki, de senki nem foglalkozik azzal, miként lehetne megmenteni a felejtéstől az elhagyott vidéket. A kormány inkább milliárdokért uszít soha nem látott idegenek ellen, meg hirdeti, hogy az ország jobban teljesít.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurcsányi
2016. július 27. 14:01
2010 előtt a közmunkás apuka Baranyában még munka nélküli volt,a szegény gyermek előtt akkor még a közmunka lehetősége sem volt meg!
briganti
2016. július 27. 10:25
Csak azt nem értem, hogy ez az internacionalista féreg miért nem vállalja a nevét? Ha érdekel valakit a neve, akkor turkáljon a vörös latrinába?
bispora
2016. július 27. 10:08
Képességtelen, 80 IQ alatti cigánygyerekeknek álom a közmunka. Azzal a teljesítménnyel amit itt nyújtanak a világ nyugati felétől eltekintve nyomorognának a szó 3.világbéli értelmében. A közmunkához négy-öt gyerek és rendben is van egy zsákfalura szabott egzisztencia. Az iskolát meg felejtsük már el ennél a rétegnél- bizony őket, és egyre növekvő utódaikat nekünk és unokáinknak kell eltartanunk életük végéig- de legalább nem Alah akbaroznak...
Szergej Csagajev
2016. július 27. 09:36
Cigánygettó =/= magyar vidék, ezt a zsidók is megérthetnék lassan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!