Hitel

2016. július 28. 07:28

Évekkel az után, hogy az Orbán-kormány megmentette a bajba jutott devizahiteleseket, kilakoltattak egy családot Pesterzsébeten. Most éppen ott, tegnap egy másikat máshol, holnap egy másikat megint máshol.

2016. július 28. 07:28
A szerk.
Népszabadság

„Évekkel az után, hogy az Orbán-kormány megmentette a bajba jutott devizahiteleseket, kilakoltattak egy családot Pesterzsébeten. Most éppen ott, tegnap egy másikat máshol, holnap egy másikat megint máshol.

Nem csupán azért voltak, vannak és lesznek, akik elveszítik otthonukat, mert a Fidesz természetesen nem mentette meg a devizahiteleseket, hanem azért is, mert idehaza nincs szociál- és lakáspolitika. Nem rossz, hanem nem létezik. Ezért lehetséges, hogy amikor emberek elveszítik az otthonukat, a gondviselésen kívül csupán a rokonokban és a barátokban bízhatnak, a magányosak meg semmiben. Fel lehet persze mondani a leckét, hogy felelőtlenségük miatt kerültek bajba, tanulniuk kell abból, hogy nem kalkuláltak az árfolyamkockázattal. Csak akkor fel kell mondani a történetet a tudatlan bankokról, a tökéletesen felelőtlen pénzintézetekről, amelyek olyanoknak adtak kölcsönt, akiknek nem volt esélyük a visszafizetésre. Vagy csak nagy kockázatokkal. Fel kell mondani a történetet az impotens államról (meg bal- és jobboldali kormányról), amely nem avatkozott be, hagyta, hogy társadalmi katasztrófával fenyegető lufit fújjanak az ország fölé profit reményé­ben rizikózó bankárok és nem elég körültekintő polgárok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2016. július 28. 19:36
A szocik elhagyott pártszékházát meg a Népszabadság szerkesztőségi szobáit ki lehetne utalni szegényeknek...
Peter8811
2016. július 28. 18:13
Hány kerékpárost ütött el a kormány amíg a Népszabadság csak egyet?
Mich
2016. július 28. 12:20
A Kormány megmentett több tízezer embert a libsibolsi szabadrablók "devizahiteles" csapdájából. A libsibolsi Népszabó azon poénkodik, hogy néhányan ma is befuccsolnak...
GV0917
2016. július 28. 09:50
A nevezett újság szerkesztőségében manapság járványszerűen terjed a kóros emlékezet kiesés.A szakadék szélére gyömöszölt bennünket az IMF és az EU Központi Bank--bang-bang- bang!Revolverezték a népet.Fizesd magyar míg egy szál van belőletek, mert hiába tömörült tömeggé a NÉP a tőkések már a lelküket is elvették! Ők mondhatták volna: "Még,még, még és még a költségből soh'sem elég!.... Egy vékony szőke hajszál állította meg az országot-megmentve ezzel a görög sorstragédiától. Azóta kifizettük a kifizethető és éppen csak kinyöghető uzsorakamatot stb... Elküldtük az IMF-et melegebb éghajlat alá. Viszont egyes zombi bankárok még mindig ragaszkodnak a megfizethetetlen kamat jelentős részéhez! Mérgében a Mody's felminősített néhány bankot- mondván a lakosság még mindig utálja a bankszférát, nem kell a sok rossz adóst megtartani- koloncnak! Főleg ilyen kánikulában ne keverje a T. Szerkesztőség a szart, mert nagyon bűzlik!Tessék takarodót fúvatni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!