Harminc év után

2016. június 10. 21:30

A párizsi és a brüsszeli merényletek közelsége miatt még sohasem kezdődött el ekkora fenyegetettségben ilyen horderejű sportesemény.

2016. június 10. 21:30
Pajor-Gyulai László
Magyar Nemzet

„Most pótselejtezőn jutottunk ki Franciaországba, most nem vezettük az európai ranglistát a torna előtt, a szövetségi kapitányunk nem lett az év edzője a kontinensen, nincsenek olyan nemzetközileg jegyzett játékosaink, mint annak a válogatottnak – most csak van egy csapatunk, amelyik végre ismét részt vehet egy ekkora viadalon. Utálatos közhely a tisztes helytállásról beszélni, amikor a sport egyik lényege a győzelem, ugyanakkor egy hónapja a jégkorongozóinknál láttuk, az esélytelen, ám a küzdelemben megnemesülő csapat is kivívhatja a világ tiszteletét, a szurkolók megbecsülését.

Felesleges most azon elmélkedni, hogy ha az éppen interregnumot átélő UEFA nemrég kiebrudalt elnökének, Michel Platininek a szorgalmazására nem emelik meg a mezőny létszámát tizenhatról huszonnégyre, akkor a mi játékosaink most szabadságon lennének, alighanem egy tengerparti üdülőhelyen néznék a meccseket, ha úgy szottyan kedvük, mi pedig azon gondolkodhatnánk, hogy az angoloknak, a franciáknak vagy mondjuk az albánoknak szurkoljunk-e. Mindenkinek abban a versenyrendszerben kell boldogulnia, amelyben részt vesz, a magyar válogatott pedig boldogult. Ma kezdődik az Eb, kedden már játszunk Ausztriával, ez nem a józan elemzések, a tényszerű értékelések ideje, az majd a tornát követően jön el. Itt és most érzelmek tobzódnak, és ezt is nagyon élvezhetjük.

Kevésbé élvezetes nap mint nap leadni a híreket a terrorveszélyről, a különböző hivatalok közleményeit, figyelmeztetéseit és tanácsait egy esetleges támadás esetére. Franciaországban még mindig él a szükségállapot, és senki sem tudja, mikor és hol csapnak le a terroristák, ha lecsapnak, és nincs senki, aki garantálhatná a biztonságot. A párizsi és a brüsszeli merényletek közelsége miatt még sohasem kezdődött el ekkora fenyegetettségben ilyen horderejű sportesemény, ezért amikor szurkolunk a válogatottnak, szurkolunk a szurkolóknak is: nagyon vigyázzanak magukra!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2016. június 11. 06:49
http://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/jozsefa/szuli.htm ja az kettővel több.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!