Ashley Vance: Elon Musk – Tesla, SpaceX és a fantasztikus jövő feltalálása

2016. június 28. 09:45

Ha bárki szeretne bepillantást nyerni Elon életébe, nagyra törő, világformáló terveibe, valamint ennek a különös embernek a gondolkodásába, akkor ennél a könyvnél jobb forrást nehezen lehetne ajánlani.

2016. június 28. 09:45
Brandon Hackett
ekultura.hu

Ashley Vance könyvének lapjain keresztül bepillantást nyerhetünk abba, hogy Musk miként, milyen áldozatok árán jutott el idáig, hogy gyakorlatilag mindent a céljainak rendel alá, emiatt egyáltalán nem egyszerű ember – empatikus képességei finoman szólva sem túl fejlettek, egyesek szerint nem is rendelkezik ilyesmivel, és a munkát, fanatizmust mindennél sokkal többre tartja. Nem kíméli a munkatársait, beosztottjait, ahogy magát, úgy a vele dolgozókat is képes a tűrőképesség határáig hajszolni a sikerért, de még a leghűségesebb alkalmazottait is képes bármikor kirúgni.

Vance egyrészt a személyes benyomásait, véleményét is belefoglalja az életrajzba az Elon Muskkal zajlott számtalan beszélgetése nyomán, másrészt rengeteg alkalmazottjával, üzlettársával, ismerősével vette fel a kapcsolatot, akik tovább árnyalják a képet. Ha bárki szeretne bepillantást nyerni Elon életébe, nagyra törő, világformáló terveibe, valamint ennek a különös embernek a gondolkodásába, akkor ennél a könyvnél jobb forrást nehezen lehetne ajánlani. És Elon Musk ma a világ egyik legérdekesebb személyisége.

Ahogy Ashley Vance is megfogalmazza, »az egészben az a lenyűgöző, hogy Musk továbbra is kész arra, hogy akár mindent elveszítsen«.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!