Börtönpolgármester

2016. június 12. 15:37

A múlt hétvégi önkormányzati választások után egyértelművé vált, hogy Romániában teljesen fölösleges kampányolni.

2016. június 12. 15:37
Balog Levente
Krónika

„A múlt hétvégi önkormányzati választások után egyértelművé vált, hogy Romániában teljesen fölösleges kampányolni.

Értelmetlen drága pénzeket kidobni a sajtóhirdetésekre meg a mindenféle kampánykoncertekre, amelyekre drága pénzért hívják el a másod­ vagy harmadosztályú sztárokat. Elég, ha a jelöltek egyszerűen lecsukatják magukat.

Itt van példának Cătălin Cherecheş, Nagybánya polgármestere, aki úgy nyert újabb mandátumot, hogy az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) által ellene indított bűnvádi eljárás miatt már hetekkel ezelőtt vizsgálati fogságba helyezték, így aztán a kampányolási lehetőségei igencsak beszűkültek. Hiszen hogy is nézne már ki, ha csak azért, mert valaki jelölt, a beszélőre egy egész várost beengednének, hogy ott korteskedjen a tisztelt gyanúsított jelölt? De Cherecheşnek nem is volt szüksége arra, hogy ilyen, logisztikailag nem, vagy csak nehezen kivitelezhetető performanszhoz folyamodjék. A város polgárai úgy is elsöprő többséggel, a voksok több mint 70 százalékával választották újra, hogy a kampányban alig szólt hozzájuk, ráadásul objektív okokból polgármesteri teendőit sem láthatta el az utóbbi időben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2016. június 12. 16:46
hagyjuk már ezt a lenglit...ez a tolvaj genyo is egy szocdem( nem mintha lenne jelentösége)...de victor ponta is balos... nem lehet, hogy arrol van szo, hogy valoban korruptak voltak..?
gudmen
2016. június 12. 16:30
itthon már-már utopisztikus: "Két bíró megvesztegetéséért jogerősen négy év és négy hónap börtönbüntetésre ítélték pénteken Romániában Dan Adamescut, a csődbe ment román Astra biztosítótársaság volt tulajdonosát. A legfelső bíróság ítélete helybenhagyta a bukaresti ítélőtábla tavalyi első fokú ítéletét, amely szintén négy év és négy hónap szabadságvesztésre ítélte az üzletembert. A biztosító vezetője mellett az általa megvesztegetett bírókat és másokat is elítéltek. Adamescut vétkesnek találták abban, hogy 20 ezer euró (több mint 6 millió forint) kenőpénzt adott két bírónak, akiknek csődeljárási ügyekben kellett dönteniük. Adamescu nem azért fizette le a bírókat, hogy az Astra ügyében döntsön, hanem hogy más bajba jutott cégei számára hozzon kedvező ítéletet. A perben Iosif Armas volt szociáldemokrata képviselő is vádlott volt, akit egy év és négy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek. A legsúlyosabb ítéletet Mircea Moldovan bíró kapta többrendbeli vesztegetés elfogadása miatt. Első fokon rekordnagyságúnak számító 22 év szabadságvesztésre ítélték. Most a legfelső bíróság jelentősen enyhítette büntetését, de így is 12 év és két hónapot kapott."
gudmen
2016. június 12. 16:20
4-5 éve elkezdték összeszedni a korrupt közéleti szereplöket...ex-miniszterek, ex-miniszterelnök, regnálo m.elnök, birok, polgármesterek...és lön csoda...románia 3 éve megindult a felzárkozás utján...
cereal killer
2016. június 12. 15:57
Ez a női nevű román egy szocdem, akit in flagranti kaptak, amint épp átvette a kenőpénzt. De nem Nagybánya ez már, hanem Baia Mare: a lakosságnak ma már csak alig 12%-a magyar. :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!