Csapat, kapitány

2016. június 01. 08:34

A politika akkor lehetett volna más, ha sikerül integrálni azokat a hiteles egyéniségeket, akik ebbe a zöldprojektbe belefogtak. Az LMP azonban beleolvadt a magyar politikai valóságba.

2016. június 01. 08:34
A szerk.
Népszabadság

„A társaság, amely pártjának azt a nevet választja, hogy Lehet Más a Politika, nem csodálkozhat azon, hogy mindig ezt az ígéretet fogják rajta számon kérni. Schiffer András hétfő este lemondott arról, hogy a politikát másmilyenre tudja formálni. Búcsújakor arról beszélt, hogy az LMP erős marad, és ezt azzal próbálta bizonyítani, hogy felsorolt tíz embert, akit potensnek tart. Az eddigi legsikeresebb magyar zöldpártot létrehozó és kétszer a parlamentbe vezető Schiffer András ezt tudja felmutatni a jövőnek: ­maréknyi ismeretlen szakpolitikust.

Az LMP sokak számára hordozta annak ígéretét, hogy civilek összefogva megmutathatják a karrierpolitikusoknak, milyen az őszinte, bázisdemokráciára épülő mozgalom. Hogy létezhet párt, amelyben fontosabb mindenki közös meggyőződése, mint az egyén ambíciója. Schiffer most szinte panaszkodik arra, milyen kevés hatalmat ad az LMP belső szabályzata a párt társelnökeinek. Holott kívülről úgy tűnik: nem az a probléma, hogy Schiffer ne tudta volna keresztülvinni akaratát, hanem hogy az évek folyamán nem maradt olyan fajsúlyos politikus mellette, akin érdemes lett volna bármit keresztülvinni.

A politika akkor lehetett volna más, ha sikerül integrálni azokat a hiteles egyéniségeket, akik ebbe a zöldprojektbe belefogtak. Az LMP azonban beleolvadt a magyar politikai valóságba.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bolond Istók
2016. június 01. 09:45
Simán kinézem belőlük. A kommunisták a trükkök, a manipuláció a megtévesztés nagymesterei. Én is azt mondom már egy ideje, hogy nagyon sokan meg fognak lepődni, aztán pofára esni, szipogni, hogy megütötték magukat. Most, hogy Tóta meg a többi basztatja Schiffert sokan melléállnak. Ilyen az ember. Mondják, hogy nagyra tartják mert következetes. Dehogy is. Ravasz, sunyi mint a róka.
Antigoné
2016. június 01. 09:12
Kik azok a "hitelesek", akiket nem sikerült integrálnia?
pollip
2016. június 01. 08:54
Kossuthon 12:30-kor elemzik a lemondást. Az elemzőknek is van ilyen tippjük.....
pollip
2016. június 01. 08:49
Egyre inkább belharcnak tűnik a lemondás. Schiffer nem akart még egy pártszakadást és egy másodszor is legyengített párt első embere lenni. Úgy látszik, a baranyai csoport erősebb, mint az országos pártvezetés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!