Az igazi mesterséges intelligenciáról

2016. május 01. 12:15

A Facebook MI-guruja szerint igazi mesterséges intelligenciához először a felügyelet nélküli tanulás problémáját kellene megoldani.

2016. május 01. 12:15
Yann LeCun
Facebook

„Az AlphaGo program Lee Szedol világranglista ötödik helyezett gojátékos feletti győzelme után a Slashdoton megjelent egy közlemény, mely szerint «most már tudjuk, hogy semmiféle új áttörés nem kell az igazi mesterséges intelligencia megvalósításához.»

Ez az állítás teljesen, végérvényesen és nevetségesen hamis.

Korábbi nyilatkozataimban elmondtam, hogy az emberi és állati tanulás zöme felügyelet nélküli tanulás. Ha az intelligencia torta lenne, a felügyelet nélküli tanulás maga a torta, a felügyelt tanulás a hab a tortán, a megerősített tanulás pedig a képzeletbeli torta cseresznyéje. Tudjuk, hogyan kell elkészíteni a habot és rátenni a cseresznyét, de nem tudjuk, hogyan csináljuk meg a tortát.

Még mielőtt akárcsak gondolnánk is az igazi mesterséges intelligenciára, meg kell oldanunk a felügyelet nélküli tanulás problémáját. És ez csak egy akadály, amiről tudunk. De mi van az összes többivel, amiről nem is tudunk?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!