Sűrűsödő semmi

2016. május 18. 08:13

Lentner Csaba, a jobboldalt egy személyben szimbolikusan átkaroló ex-MDF-es, exkisgazda, exmiépes, éppen Fidesz-közelgazdász most robbantott.

2016. május 18. 08:13
Uj Péter
Népszabadság

Lentner Csaba, a jobboldalt egy személyben szimbolikusan átkaroló ex-MDF-es, exkisgazda, exmiépes, éppen Fidesz-közelgazdász most robbantott. Látomásos költészete eddig méltatlanul kevés figyelmet kapott a nagyközönség részéről, de végre úgy tűnik, sikerült áttörnie.

Matolcsy György hű emberének egyik szakterülete, mint a nagy költőké általában, a jövőkutatás. Új ciklusa, a Sűrű Szellemi Atmoszféra Matolcsy György Körül jól kivehetően Juhász Ferenc- (nem, nem a volt hadügyminiszter!), Weöres Sándor-, Asimov- és Bogár László-hatásokat mutat, és megcsillantja a költő kozmológiai kompetenciáit is.

Lentner kozmosza valamiféle fordított vagy éppen »időugró« kozmosz, ahol az egyre sűrűsödő »semmi«, azaz a nyilvánvalóan szellemi eredetű anyag nem izzó gázgömbökké, azaz hőt és fényt sugárzó csillagokká áll össze, hanem rögtön fekete lyukakká, amelyek elnyelik a közpénzt.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wendriner
2016. május 19. 07:28
A semmi csak UP fejében sürüsödik.
Békanász a hasadon
2016. május 19. 00:42
"...kicsi, disznószemű szerencsétlenek formálják a köz hangulatát, akik életükben nem kaptak szerelemből csókot. (...) Tombol az Oliver Stone Született gyilkosaiból ismert médiagecik barbársága. Arcunkba néznek esténként, s nem tűrnek ellentmondást. Pedig ügyeikkel színültig lehetne tölteni a reterátot."
PPK
2016. május 19. 00:08
A cím jó: petike egy sűrűsödő semmi...Bizonyára nagyon viccesnek gondolja magát. De mit írt? Cáfolta Csabát? Vitatkozott? Nem. Játszotta a felsőbbrendűt. Pedig nem az. Egyszerű, sekélyes gondolkodású libsi.
csurcsányi
2016. május 18. 15:26
Új Peti!A Soros pénzekből csak már csak ennyire telik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!