Blöff

2016. május 18. 08:15

Elemi erejű mélyütést vitt be Lentner Csaba azoknak, akik a kormányoldal részéről a Magyar Nemzeti Bank (MNB) függetlenségére hivatkozva tolnák el maguktól a pénzköltésekkel kapcsolatos botrányt.

2016. május 18. 08:15
Szerető Szabolcs
Magyar Nemzet

Igaza van G. Fodor Gábornak, a konzervatív mindenkinek megadja, ami jár. Matolcsy György szerintem is sokkal jobb elnök, mint elődje volt, az alapkamat csökkentése és a banki hitelezés ösztönzése helyes célt szolgált. És félreértés ne essék: azt is csak üdvözölni lehet, ha a kormány és a jegybank egyfelé húz (az MNB feladatai között a kormány gazdaságpolitikájának a saját eszközeivel történő támogatása is szerepel). Mindezek az erények azonban semmilyen területen nem mentesítik a Matolcsy-féle vezetést a szigorúan törvényes, ésszerű, erkölcsös és átlátható működés követelménye alól. Az intézménynek és vezetőjének hitelessége most csorbát szenved, amin a legkevésbé sem segít, ha Matolcsy György a tényeken alapuló kritikát, támadást is blöffnek nevezi, mint tette azt tegnap a parlamentben, illetve korábban a lapunknak adott interjújában.

Nem hinném, hogy a jegybank elnökéről pusztán a cinizmus páncélja pergetné le a bírálatokat, s a rokoni szálak, a száz (!) unokatestvér emlegetése ellenére azt sem, hogy korrupt lenne. Inkább az intézményi függetlenség törvényi kötelménél erősebb küldetéstudata vezérli, ami Lentner Csaba nyilatkozatából is kirajzolódik. Az oktatás megújításán, unortodox (bármit jelentsen is ez) műhelyek támogatásán keresztül az egész társadalom gondolkodását szeretnék befolyásolni, mégpedig azért, hogy a Fidesz minél tovább hatalmon maradjon. Matolcsy György tehát nem elszabadult hajóágyú, hanem szem a láncban; az pedig miért lenne baj, ha a terv végrehajtásán néhányan nagyot kaszálnak? Lényegében erről beszélt Lánczi András, a Századvég Alapítvány elnöke is legutóbb a HVG-nek, aki szerint egy politikai elképzelés végrehajtása az, amit mások korrupciónak látnak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2016. május 18. 15:42
Blöff Gyurira már nehéz szavakat találni...
GV0917
2016. május 18. 15:22
Szabikám!Nagyon empatikus voltál az egykori Gazdid iránt.Mélyütés, mi? Te is kaptál egyet- ráadásul szuszpenzor nélkül voltál....Na szóval akkorát kaptál a töködre, hogy vinnyogva szaladtál vissza Lalyoshoz, azóta két oktávval magasabb hangon szidod egykori harcostársaidat. Ennyit az újságírói etikáról....
néhai Ch.Pilot
2016. május 18. 15:21
Simicska Szeretője megint kitartója kedvére tett. Biztos kap érte valami kis szerelmi zálogot estére.
tóth mária
2016. május 18. 14:19
Szabika maga a blöff!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!