Dicsőség

2016. május 18. 09:52

Matolcsy György a jelek szerint mégiscsak zseni: feltalált egy gazdasági modellt, amelyet egy kifogyhatatlan hajtóerő működtet.

2016. május 18. 09:52
A szerk.
Népszabadság

„Matolcsy György a jelek szerint mégiscsak zseni: feltalált egy gazdasági modellt, amelyet egy kifogyhatatlan hajtóerő működtet. A közgazdaságtani örökmozgó a következőképpen fest: a jegybank (törvényben előírt feladatával némiképp ellenté­tesen) shortolja a forintot, ezen – és a devizahitelek megmagyarázhatatlanul rossz árfolyamon történő átváltásán – komoly társadalmi károkat okozva jelentős profitot realizál a nemzetinek hívott saját bankjának, majd az elért hasznot a rokonság és a fideszes holdudvar felvirágoztatására költi, magyarul elsikkasztja. Mindez az MNB elnöke által tegnap mondottak szerint »dicsőséges szabadságharc«, aki pedig a nyilvánvaló törvénysértést szóvá teszi, az nem őt, hanem a forintot támadja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulakman
2016. május 18. 12:11
A minap a Széll Kálmán tér kapcsán okádtak valami kínosát ezek a ... -ok a drágalátos demszkitek csak ha a Széll Kálmán teret rendbe tette volna már államférfi volna , de nem tette !!
csurcsányi
2016. május 18. 11:13
Népátszabó elvtársak!A forint shortolását Simor úr és társai csinálták MNB pénzből és a haszon Cipruson kötött ki.Arról kéne feltáró cikket írni,hogy Surányi hova tüntetett el 72 tonna arany tartalékot és utána hogyan csókolt az államra 2000 milliárdos veszteséget a Horn-Bokros kormány alatt.
Mich
2016. május 18. 10:36
Szar olvasni a szart.
Lumax
2016. május 18. 10:35
Kérdéseim: - Most hol vannak az EBK és a mindenféle gazdasági főmuftik figyelmeztető nyilatkozatai a jegybank függetlenségéről? - Devizahitelesek megmentés indokolatlanul magas árfolyamon: amikor Király elvtársnő kifejtett, hogy a hitelcsapdába jutottakat nem kell megsegíteni a t. népszabadság hány felháborodott cikket publikált? - Nem gáz egy kicsit, hogy amíg Simor volt az elnök havi 8 milláért, évi 2-300 milliárdos veszteséget csinált melyet az adófizetők pénzéből kellett pótolni? Milyen bíráló cikkeket írt akkor a népszabó? - Fel kellene fogni, hogy az alapítványokba kihelyezett pénzt nem költötték el. A támogatások azok hozamából származnak. Vili?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!