Orbán a főorvos a nagyviziten

2016. április 18. 11:58

Odamentem hozzá, hogy szia, Viktor. Kezet fogtunk, és bemutatott az orvosnak. „A member of the hostile foreign press”, így mondta. Tehát hogy én az ellenséges külföldi sajtóhoz tartozom. Ha ezt tényleg így látná, azt nagyon sajnálnám. Interjú.

2016. április 18. 11:58
Nick Thorpe
Magyar Nemzet

– Milyen volt akkoriban Magyarország?

– Izgalmas és csodás, az első pillanattól szerettem. Mindig vonzottak a kicsit szegény, kicsit lepattant déli országok, és Magyarország nagyon hasonlított rájuk. Budapest olyannak tűnt, mint egy nagy falu. Emlékszem, mindenkinél virágot láttam, ami persze biztosan túlzás, de nekem akkor így tetszett. Még valamire felfigyeltem, hogy az emberek egymás szemébe néznek. Ez azóta sajnos elmúlt.

– Könnyű volt dolgoznia?

– Inkább kalandos. Akkor még nem volt internet, mindenkivel személyesen kellett találkozni. Erdélyék konyhájában volt az irodám, telefonálni a sarki fülkéből tudtam. Rengeteg segítséget kaptam a magyar kollégáktól, a HVG, az Élet és Irodalom, a Magyar Rádió munkatársaitól, akik azokat az információkat, amelyeket nem közölhettek, egyszerűen továbbadták nekem. Mint külföldi tudósítót persze folyamatosan figyeltek. Egyszer Lakatos Ernőnél, az MSZMP-kb agitációs-propaganda osztályának vezetőjénél jártam, és ott álltak asztalán a dossziék a rólam írt jelentésekkel. (…)

– Értem. Haragudna, ha azt mondanám, hogy szerintem a miniszterelnök egy ideig még nem fog önnek interjút adni?

– Nagyon sajnálnám. Egyébként tavaly azért találkoztunk egyszer.

– A Parlamentben?

– Nem, a Sportkórházban. A legkisebb fiam ugyanis focizik, vele vártam a sportorvosi vizsgálatra. Ülünk tehát a padon egy sötét, piszkos folyosón, néha rosszkedvű emberek mennek el előttünk, és egyszer csak Jakab megbök a könyökével, és a fejével oldalra mutat. És ott volt ő.

– Orbán?

– Igen. Gondolom, ő is a sportorvosira várt. Egy testőr és egy orvos volt vele, felálltam, odamentem hozzá, hogy szia, Viktor. Kezet fogtunk, és bemutatott az orvosnak. „A member of the hostile foreign press”, így mondta. Tehát hogy én az ellenséges külföldi sajtóhoz tartozom. Ha ezt tényleg így látná, azt nagyon sajnálnám.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2016. június 11. 13:43
Most komolyan azon akad fent, hogy nevén nevezte?
balbako_
2016. április 27. 09:52
"Nem Nick Thorpe az egyetlen újságíró Magyarországon, akinek nincs lehetősége interjút készíteni Orbán Viktorral. A hazai újságok, rádiók, tévék kétharmadának-háromnegyedének nincs erre esélyük. A leghalványabb sem." Az nem tűnt fel, hogy ez azért van, mert az itthoniakra egyszerűen nincs idő? Tessék megnézni minden külföldön töltött napján interjúkat ad méghozzá az ádázul ellenséges média legválogatottabb fenegyerekeinek. Mi a fenét akarnak még? Itthon Lázár János minden héten és Tarlós István szintén hetente a rendelkezésükre áll. Tetszik vagy nem Orbán kinőtte már ezeket a piti honi szarrágókat. Egyébként hetente, ha itthon van a MR1 adóján interjút ad Orbán Viktor ott az aktuális kérdéseket érintik.
paraklétosz
2016. április 25. 20:01
A megthorpant nikulás a spermabank-közlönyben.
kispufi
2016. április 25. 16:16
téged még nem is láttalak, de szép belépő volt. iksz első látásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!