EU: nemzeteket romboló, föderalista szörnyeteg?

2016. április 11. 12:28

Brüsszel végső célja egy szuperállam létrehozása?

2016. április 11. 12:28
Mészár Kata
Danube Institute

„A nemzeti szuverenitás elpusztítása a hajtóerő a brüsszeli oligarchák számára, akiknek végső célja egy szuperállam létrehozása – írja a Telegraph szerzője. Ezzel magyarázható a megszállottság, amit az Unió dogmái iránt tanúsítanak, úgy mint a szabad mozgás, a tömeges bevándorlás és a kulturális sokszínűség témakörei. Ezek mind eszköztárát képezik annak, hogy összezúzhassák a tradicionális nemzeti létet és helyébe egy új, közös európai állampolgárságot kreáljanak. Pedig a vezetők pontosan tudják, hogy egy ország határok és identitás nélkül valójában már nem létezik.

A migrációs válságot sem mint problémát, hanem mint kelléket fogják fel céljaik elérésére, és nem titkolják az örömöt afelett, hogy szabályok közé szoríthatják a tagállamokat, gyengítve azokat, egyfajta tartományi státuszba taszítva őket. Fatális hibát követtek el – melybe más szervezetek beleroppantak volna –, amikor megnyitották az utat a több mint 1.1 millió migráns előtt, akiknek a zöme egészséges és fiatal férfi. Ezzel az anarchikus politikával elindították a Közösséget a lejtőn, beengedve az erőszakos nőgyűlöletet, a jóléti függőséget és a dzsihádista extrémizmust, amit már a Frontex, az Európai Unió határügynöksége is elismert: »A párizsi támadások 2015 novemberében tisztán demonstrálták azt, hogy valószínűleg a szabálytalan migrációs áramlást használhatják a terroristák az Unió területére való belépésre«.

A szerző az Európai Bizottság által beterjesztett új migrációs politikát is ellenzi, mert a tervek között nem is szerepel a belső határok visszaállítása vagy a külső határterületek megerősítése.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moha
2016. április 12. 09:26
a NÉP-ek sajnos nem értik az eu projektet, mert az gondolják, hogy a nemzetük szuverén....és miből gondolják vajon???...ostobaságból...„A nemzeti szuverenitás..."nem elveszek brüsszel akarata érvényesülése esetén...hanem nyilvánosságra kerül az az állapot ami ma el van rejtve...az 1% tisztázza helyzetet a népekkel... viszont a népek még tovább szeretnének hinni a mesékben, hallgatni a köntörfalazást, a csodás meséket...
twist
2016. április 11. 17:06
A válasz egy szó: igen. Még egy gondolat: minden áron meg kell akadályozni.
brekker
2016. április 11. 15:57
Mint Drábik az Enigmában.
kjkj945
2016. április 11. 15:09
""Brüsszel végső célja egy szuperállam létrehozása?"" USE Ja az usa szperállam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!