Csőd és káosz

2016. április 18. 08:58

A Európai Uniót kormányzó kreatúra képtelen kezelni – nemhogy megoldani – a látszólag hirtelen jött, valójában évtizedek óta érlelődő etnikai válságot.

2016. április 18. 08:58
Ludwig Emil
Magyar Hírlap

„Utólag kiderült, hogy a második világháború utáni Európát újrarendező politikai brancsok a legrosszabb helyet jelölték ki az öreg kontinens szellemi és erkölcsi megújításához, amikor a projekt központjaként Belgium, azon belül Brüsszel mellett döntöttek. Avagy a legjobbat? A maguk érdekéből, hiszen mára jelképesen és valóságosan is csődbe jutott a félig flamand, másik felében vallon lakosságú, mesterségesen kreált, kétnyelvű és kétszívű ország. Működik az oszd meg és uralkodj szabálya, az persze jellemzően »összeesküvés-elmélet«, csakhogy a lenézett műfaj egyre jobban, gyakrabban kiállja az élet próbáját. Tessék csak tekintetüket a belga főváros mihaszna üvegpalotájára és a vele szomszédos bevándorlónegyedre (Molenbeek) vetni a 21. század második évtizedében.

A Európai Uniót kormányzó kreatúra képtelen kezelni – nemhogy megoldani – a látszólag hirtelen jött, valójában évtizedek óta érlelődő etnikai válságot. Az elmúlt napok fejleményei – az illegális bevándorlók sebtében megkezdett visszatoloncolásának első »eredménye« – ijesztő példái a nyugati politika impotenciájának, a dilettáns politikusok álmodozásának. Az unió március 18-án Törökországgal aláírt toloncegyezménye az ördöggel kötött alku, hiszen a kisázsiai nagyhatalom azt tesz majd a kiutasítottakkal, amit jónak lát; a deportálandók szállításának fejében horribilis összegű tarifát számlázhat Brüsszelnek – aki taxizott Isztambulban, ismeri a dolgot –, de a legnagyobb buli az lesz, amikor Ankara megkapja a vízummentességet a szolgáltatásai fejében.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2016. április 18. 10:50
"A Európai Uniót kormányzó kreatúra képtelen kezelni – nemhogy megoldani – a látszólag hirtelen jött, valójában évtizedek óta érlelődő etnikai válságot." Nekem meg Magyarország egyre jobban Ceausescu Romániájára emlékeztet. Szigorúan ellenőrzött, megfigyelt emberek (és sok spicli), elszegényedés - vele párhuzamosan hülye nacionalista nyálverés a fogékonyak elzsibbasztására, stadion a saját faluban, állandó győzelmi jelentések az újabbnál újabb megvalósításokról, szervezett tapsolás, ütemes éljenzés a gyűléseken.... Közben már a német betanított gipszkartonozó havi 168 órában magasabb életszínvonalat biztosít a családjának, mint a hülye, seggnyaló korrupt magyar polgármester, aki pártirodaként működteti a hivatalát. És a nyomorult ezt egyszerűen nem is tudja... A "polgármester" meghatározás szabadodon cserélhető bármilyen középszintű pártcsinovnyik titulusára. Hányinger! Közben meg a világ értetlenül figyel: Ezeknek elment a józan esze?
áfonya
2016. április 18. 10:48
Európa romba döntői az eus vezérek . http://napimigrans.com/az-iszlam-allam-propaganda-anyagait-talaltak-az-europai-parlament-soforjeinel/
még fokozza
2016. április 18. 10:03
Valószínű, hogy a törökök a zűrzavarban igyekeznek megszabadulni a kurdoktól is és a náluk régóta élőket is kitoloncolják.
MZ/X
2016. április 18. 09:30
Fő, hogy teljesül a libberáltak ámokfutása...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!