Fidesz-MSZP-Együtt-Jobbik kormány: a szlovák választások dióhéjban

2016. március 17. 09:32

Meglepődnek, mikor kiderül, hogy nem nekik hiszik el a szavazók, hogy tudnak változtatni, hanem Berki Krisztiánnak, valamint annak a pártnak, ami szerint a Jobbik túl puha és már az establishment része, illetve végig akarna verni mindenkit.

2016. március 17. 09:32
Tokár Géza
Mandiner

A választásoknak nekifut a Fidesz, a Jobbik, az MSZP, az Együtt-PM és az LMP mellett az egyenruhás, leváló IgaziJobbik és Berki Krisztián Igazságpártja is. A legtöbb párt a „nem akarunk több Fideszt!” jelszóval erőlködik.

Nem nagyon figyelnek rájuk, viszont ismételten sztrájkba lépnek a tanárok, mindenki örül, hiszen végre nem a migránsokról van szó a közbeszédben, hanem arról, hogy az országban egy csomó dolog nem működik. Meglepődnek, mikor kiderül, hogy nem nekik hiszik el a szavazók, hogy tudnak rajta változtatni, hanem Berki Krisztiánnak, valamint annak a pártnak, ami szerint a Jobbik túl puha és már az establishment része, illetve végig akarna verni mindenkit. 

A választások eredménye merő fejvakargatásra készteti a megfigyelőket: patthelyzet van, a Fidesz egyedül és egy másik párttal is gyenge, a teljes bagázs gyengén teljesít, az Igazi Jobbik és Berki Krisztián meg a parlamentbe kerül.

A várakozásokon felül teljesítő LMP úgy dönt, hogy ő a változás princípiuma és felhívja a figyelmet arra, hogy az IgaziJobbik és a korrupt Fidesz teljes elutasítása miatt tárgyalni kéne egy közös kormányról a Jobbikkal, az MSZP-vel, az Együttel, valamint Berki Krisztiánnal.

Berki szerint mindenki kapja be, de neki mindegy. A Jobbik kijelenti, hogy ez nagyon rossz ötlet, és akkor már inkább a Fidesz – de így sincs többségük. Az MSZP és az Együtt-PM azt mondja, jó, hát ha így, akkor ebbe ők is belemennek, de szigorúan azért, mert Berki hülye, az Igazi Jobbik meg a sátán. Azt, hogy milyen a Jobbik, mindenki hirtelen rózsaszín szemüveggel kezdi látni.

Az LMP dühös értelmiségiek és kevésbé értelmiségiek hordáját szabadítja a Facebookon Bajnai Gordon kettőre és Szanyi Tiborra, akik két zsák szotyiért eladják a lelkük. Az elemzők megegyeznek abban, hogy minden rossz és mindenki csak lopni akar.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KEde
2016. március 19. 10:26
Így néz ki mikor az oligarchák megegyeznek a háttérben, a pártkatonáknak pedig ezt el kéne adniuk, ami persze nem sikerül. A lakosság meg csak néz, hogyan léphet koalícióra Lucifer Szűz Máriával. Van az a pénz is.
nisz
2016. március 19. 10:25
Javasolnám Berki Krisztián neve elé megkülönböztető jel(ző) használatát, megkülönböztetvén az olimpiai bajnok sportembert a botrányhőstől.
röviden
2016. március 18. 21:35
Ha belegondolok, hogy ez egy lehetséges - nagyonis lehetséges - forgatókönyv, az bizony hátborzongató. Nem azért, mert veszít a Fidesz, hanem mert sehol senki, aki legalább annyira alkalmas lenne, hogy egy féléves kormányzást összehozzon. Azt meg hogy mit lehet (egy/kettő/akárhány) fél év alatt művelni, inkább végig se gondolom.
jappó
2016. március 18. 21:35
Ez így hülyeség. A magyar választási rendszerben, aminek lényege, hogy a képviselők felét nem listán, hanem egyéniben választják, ez nem jöhet össze. A szlovákoknál ismereteim szerint területi és országos listák vannak. Azért az más, hogy leszavazok a Kétfarkúakra listán, mert elegem van a többiből, mint egy bolondra a szomszédból...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!