Kirakatper

2016. március 18. 09:15

A magyar hatóságok be akarják bizonyítani, hogy akit elkaptak, tudatosan, és nem egymagában készült, hergelte a többieket, lőporszagú volt a hátizsákja, a mobiltelefonján talált fotókon géppisztollyal pózol Szíriában.

2016. március 18. 09:15
Tanács István
Népszabadság

A magyar hatóságok be akarják bizonyítani, hogy akit elkaptak, tudatosan, és nem egymagában készült, hergelte a többieket, lőporszagú volt a hátizsákja, a mobiltelefonján talált fotókon géppisztollyal pózol Szíriában. De kirakatper lesz ez az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának, civil szervezeteknek is: van vádlott, aki azt írta egy beadványában, hogy megverték, a kihallgatótiszt arra akarta rávenni, vallja be, hogy ő is dobált, és nem azt írta a jegyzőkönyvbe, amit mondott, hanem azt, »ami tömegzavargás és terrorcselekmények szításának számít«. Mit lehet itt bizonyítani? Ezért talán a bíróságnak is kirakatper a röszkei ostromlóké: annak bizonyítása, hogy ilyen körülmények között is lehet törvényesen és tisztességesen ítélkezni.

Hiába kirakatper, máris túllépett rajta az idő. Az Európai Unió javaslata szerint a szírek jöhetnek, az afgánok, pakisztániak, észak-afrikaiak, tömérdek más, sorsverte embere a világnak nem jöhet. Tény: mi lenne, ha azok a tíz- és százmil­liók mind jöhetnének, akiknek olyan élet jutott, amilyet a (nem csak szír) röszkei vádlottak vallomás helyett elmeséltek? Azt a nemzetközi jogot, amelyet szeptemberben az európai kormányok többsége még számon kért Magyarországtól, már az Európai Unió vezetői sem tekintik érvényesnek. A globális egyenlőtlenség és igazságtalanság okozta népvándorlástól azonban ez sem véd meg: lesz, aki chartergépen jön majd, más embercsempésszel menekül.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2016. március 18. 16:23
Tipikus bolsi szarházi, esetleg hazaáruló!
kulakman
2016. március 18. 12:02
Egyébként kendnek mi köze a migránsokhoz ,hogy ennyire védi csak nem rokonai, mert érdek nélkül csak nem védi a hazám ellenségeit, vagy igen???
Uezbeck
2016. március 18. 10:25
Arról a csávóról van szó, akinek hét valódi(nak tűnő) útlevele volt, érvényes Schengeni vízummal, rengeteg készpénzzel, de a migránsokkal együtt utazott? Tényleg nem migráns vagy menekült, hanem koordinátor. Vagy véletlen, hogy egy jómódú ciprusi halászati vállalkozó útlevelek garmadájával útnak indul , s Röszkén megfenyegeti hangosbeszélőn a rendőröket, hogy engedjék át őket anonim, különben baj lesz?
balbako_
2016. március 18. 10:17
Mert a migráns az ártatlan, nem bánt senkit, szorgosan dolgozik és nagyon, de nagyon jó! Ja, és mint idegen szép is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!