Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Orbán kifogyott a munícióból

2016. március 18. 21:25

Azt hiszi, mindent ő tud a legjobban! Ennek tudatában leélni egy életet, hát, nem lehet könnyű! Szerintem nála is jól jönne egy kis önvizsgálat. Interjú.

2016. március 18. 21:25
Pukli István
24.hu

A március tizenötödikei ultimátumán utólag, ha tehetné, igazítana?

Miért kéne?

Arra szólította fel Orbán Viktort, kérjen bocsánatot »az elmúlt hat évben megalázott és megfélemlített emberektől«, különben egy teljes órára sztrájkba hívja nemcsak a tanárokat, hanem az ország összes dolgozóját. Miért pont a bocsánatkérés? Ennél még az is erősebb lett volna, ha azt kéri, hogy Orbán ültő helyében egyen meg tizenkét rigójancsit.

Ez se rossz.

Egyetlen másodpercig is hitte, hogy Orbán Viktor bocsánatot kért Pukli Istvántól?

Nem tőlem kell bocsánatot kérnie, hanem az országtól.

Követelhette volna a tankötelezettség visszaállítását tizennyolc életévre, a tanulói óraszámcsökkentést, a szabad tankönyvválasztást, bármi szakmait.

A pedagógiában működik, sőt erősíti a tekintélyt, ha az ember elismeri a hibáját. Valóban választhattunk volna a Tanítanék Mozgalom négy pontja, a Pedagógus Szakszervezet huszonöt pontja és a Civil Közoktatási Platform tizenkét pontja közül, de olyan ultimátumot akartunk adni, melynek üzenetét könnyen megértik az emberek.

Nyilvánvaló, hogy nem elégednének meg a bocsánatkéréssel.

Persze hogy nem. Kicsit vulgáris, amit mondok, de ha az embert megdobálják szarral, kevés, ha bocsánatot kérnek tőle, amíg le nem mossák, szaros marad. Vagyis önmagában…

Szart sem ér a bocsánatkérés.

Így valahogy.

Nyolc napot adott a bocsánatkérésre, de Orbán Viktor már az ünnep másnapján kinevette önt.

Kifogyott a munícióból. Azt hiszi, mindent ő tud a legjobban! Ennek tudatában leélni egy életet, hát, nem lehet könnyű! Szerintem nála is jól jönne egy kis önvizsgálat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 303 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mawseed
2016. március 20. 16:36
Tényleg? Akkor te is a kriptából írogatsz?
tango47
2016. március 20. 16:31
Ő az a fába szorult féreg, aki a Kossuth téren ordított? Azért bocsánatot kérhetne a hallgatóitól.
Peter8811
2016. március 20. 13:19
Kedves Pukli elvtárs ha nem kérsz bocsánatot március 21 éjfélig vagy egész éjig , hogy eltettétek a nyugdíjasok pénzét amit a Horn Medgyesi, Gyurcsány, Bajnai kormány vett el a nyugdíjasoktól, 10.000 nyugdíjassal odamegyünk a Teleki Blanka ÁVH gimnáziumhoz érettségi napján és ilyen ÁVH érettségi lassító sztrájk keretében lezárjuk a Teleki Blankába a bejutást, csak este 6 óra után nyitjuk fel amikor nyilvánosságra hozzák az érettségi feladatokat, remélem a szülők rendkívül fognak örülni az érettség lassító akciónak.
pollip
2016. március 20. 10:49
"Tényleg a tavaszi szünetre hirdetett országos tanársztrájkot Pukli István? Borbás Barna / 2016.03.19., szombat 19:00 / Tényleg a tavaszi szünetre hirdetett országos tanársztrájkot Pukli István? Hirdetés Visszatekintő: a hét legolvasottabb rostabejegyzései „Amúgy emberes erőpróba lesz ez a Tanítanék mozgalom számára tényleg, bár ezen a ponton muszáj megjegyeznem: az iskolák nem kis részében tartani fog a tavaszi szünet március 30-án. Sebaj, így kevésbé rizikós beszüntetni a munkát egy órára” – írja Gazda Albert mai tanárlázadásos publicisztikájában. Valójában a nemzetközi epic fail-történelem gyöngyszeme lenne, ha az iskolaigazgatóból lett népvezér véletlenül tanítási szünetre hirdette volna meg az országos tiltakozó napot-órát. A helyzet nem ennyire meredek. A 2015/2016-os tanévben a hivatalos kiírás szerint 2016. március 24-től március 29-ig tart a tavaszi szünet. Így Pukli István elvileg tavaszi szünet utáni első tanítási napra hirdetett munkabeszüntetést. Ám tény, hogy több helyen megadják a szerdát is. Szúrópróbaszerűen megnéztem néhány budapesti gimnáziumot: 30-án nem lesz tanítás például a Veres Pálnéban és az AKG-ban, de hallottam más gimnáziumokról is, csak ott nincs elérhető online naptár. A tüntetők szempontjából szerencsésebb lett volna nem a szünetet közvetlenül követő napot választani. Így sosem tudjuk meg, hogy – például – az AKG és a Veres Pálné tanáraiban parázslott-e a márciusi sztrájkkedv."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!