2%

2016. március 30. 19:38

A balliberális sajtó minden erőlködése ellenére nemhogy az élet nem állt meg Magyarországon, de az intézmények több mint 97%-ában zavartalanul folyt az oktatás.

2016. március 30. 19:38
Lánczi Tamás
Mozgástér

„A sztrájkot szervező Pukli 250 iskola részvételéről beszélt, ami a sajtóban megjelent legoptimistább becslés. Még ez a valószínűleg túlzó számot alapul véve is azt látjuk, hogy a magyarországi oktatási intézmények mindössze 2,3 százaléka vett részt a sztrájkban.

A helyzet akkor sem lesz drámaiabb, ha a pedagógusok és a tüntetők számát vizsgáljuk. Az országban jelenleg több mint 170 ezer pedagógus dolgozik. A tüntetők pontos száma nem ismert, sztrájk Facebook eseményén körülbelül 3800-an jelezték, hogy részt vettek a megmozduláson. A résztvevők aránya a teljes pedagógustársadalomhoz képest így 2,1%.

Emlékezzünk vissza Pukli március 15-i szavaira: »Kérünk mindenkit, de legalább a társadalom 75 százalékát, hogy jöjjenek ők is az iskola elé. Álljon le az élet Magyarországon egy órára!«

A kormánybuktató mesterterv úgy néz ki, besült. A balliberális sajtó minden erőlködése ellenére nemhogy az élet nem állt meg Magyarországon, de az intézmények több mint 97%-ában zavartalanul folyt az oktatás. A kockásinges forradalom érdeklődés hiányában elmaradt.”  

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 235 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sitiveni Klein
2016. március 31. 16:33
"Ez megvan, de szerinted mi a szegregáció? Mit értesz alatta? Bármilyen válogatást? Ha nem, akkor milyen szempont szegregáció, és mi az a szempont, ami nem lenne az?" El beszélünk egymás mellett: Összefoglalva:Véleményem az, hogy elitgimnáziumok léte bizonyos értelemben szegregáció. És ott van Pukli 12 pontjából: 5. Szüntessék meg a szegregációt, mert újratermelődik az egyenlőtlenség. Én ezt úgy látnám jónak, hogy elitgimnáziumokat is töltsék fel (legalább kvóta szerint 20 %-ban) igen gyenge képességű, antiszociális tanulókkal.:-) És megvan oldva minden!
Sitiveni Klein
2016. március 31. 15:58
Innen indult az egész: "Véleményem az, hogy az elitgimnáziumok léte maga a szegregáció." (egy a betűt most tettem be)
néhai Ch.Pilot
2016. március 31. 11:03
Nekem ebből az egész Puk(l)i wirtschaftból - aminek se hangja, se szaga nem volt -, az tetszett legjobban, amikor az oktatási államtitkár (vagy ki) bejelentette, hogy a résztvevő tanároknak nem kell semmiféle szankciótól tartaniuk. Ragyogó húzás volt, így nem csinálhatnak magukból mártírt, vagy hőst. Ezzel alázta meg őket legjobban a kormányzat: nem vagytok sehol, nem vagytok ellenfél! Azt viszont nem értem, Gallóné miért aprózza el a sztrájkot. Mama! Tartsanak egy egész iskolaéven át tartó sztrájkot (és éljenek meg, ahogy tudnak, mert addig fizu persze nuku!). Vagy van egy még jobb ötletem: menjenek külföldre tanítani! Ha az orvosoknak bejött, hátha bejön az itteni viszonyokkal elégedetlen tanaraknak is :-)
BőröndÖdön
2016. március 31. 10:50
Ne örülj Tamás,süllyed a hajó...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!