Országomat egy arcért!

2016. március 18. 08:50

A német kancellár sminkel: fontos neki az arca. Mi lesz, ha elveszti, és a humánus asszony helyett már csak egy tanácstalan, ijedt nőt látnak benne az uniós polgárok milliói?

2016. március 18. 08:50
Körmendy Zsuzsanna
MNO

Mintha a helyrehozhatatlanság réme kísértene a rugalmatlan európai politikában. A valóság nem foglalkozik egyes politikusok arcvesztésével. A menekültek szűnő áradását illetően sok illúziónk az idén sem lehet. Ha volna idő a tötyörészésre, kivárhatnánk, mit hoz a nyár, passzol-e már a valóság Merkel politikai arculatához. Ami, olvastunk erről, oly »humánus«. (Kérdés, kikhez. Merthogy Németország őshonos lakosaihoz és a következő generációkhoz nem az, azt a tartományi választási eredmények világosan jelzik.) Az sem tűnt nagyon humánusnak, amikor Merkel tavaly szeptemberben a csillagos eget határozta meg határnak a befogadandó menekültek számát illetően, s ezzel a szólószámmal az egész uniót cserbenhagyta, minket pedig, uniós szabálykövetésünk miatt, egy szerencsére ideiglenesnek bizonyuló összeurópai gyűlölethullámnak tett ki. Félt a »humanitárius katasztrófától«? Akkor most is félhetne. Mert a humanitárius katasztrófa réme nem múlt el, sőt. Törökország az EU-n kívül, Görögország az EU-n belül válik egy hatalmas menekülttáborrá. A törököknél kétmillió menekült tartózkodik, és várja, hogy továbbjusson Európába. Az EU a menekültáradat visszatartására a megígért hárommilliárd euró mellé szánalmas igyekezettel kilátásba helyezte Törökország majdani felvételét az EU-ba. Közel az idő, amikor a Boszporusz Gibraltárba helyezését is megígérné Brüsszel, csak maradjon a migránstömeg a törököknél. Ankarában október óta a harmadik merénylet történik. Európa vár, kivár – mire vár? Arra, hogy az ankarai robbantásokban meghalt emberek száma meghaladja a párizsi merényletsorozat halottaiét? A vasárnap esti robbantással együtt meghaladta. (Októberben 87, januárban 37, márciusban 37 halott a török fővárosban.) Ja, és tényleg: a török zászlót mikor festi föl arcára Párizs, Berlin és Budapest?

A német kancellár sminkel: fontos neki az arca. Mi lesz, ha elveszti, és a humánus asszony helyett már csak egy tanácstalan, ijedt nőt látnak benne az uniós polgárok milliói?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2016. március 18. 14:56
http://m.cdn.blog.hu/fa/falanszter/image/stasi17.jpg ez az arc???? http://img.welt.de/img/20-jahre-mauerfall/crop101388741/2339597847-ci3x2l-w540-aoriginal-h360-l0/honecker-89-portraet-DW-Politik-Berlin-Ost.jpg vagy ez
zolizolizoltan
2016. március 18. 14:38
A német kancellár nagyon-nagyon rossz politikus, szinte egyszemélyben a szétesés szélére vitte Európánkat. Ráadásul a CDU-nak többet számít, hogy ne veszítsen otthon szavazókat, mint Európa egyben tartása. Mert lehetséges, hogy Merkel gyors elküldése miatt a CDU sok szavazót vesztett volna, de egyben maradna Európa.
pollip
2016. március 18. 12:41
"Európai felkelés Merkel ellen? Káncz Csaba, 2016. március 18., 08:32 Privátbankár Cimkék Angela Merkel , Donald Tusk , eu-csúcs Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke is váratlanul támogatásáról biztosította a Merkel-Erdogan paktum ellenzőit. A menekültkérdés tartós megoldására Brüsszelnek jelenleg nincsen ereje. Merkelnek belpolitikailag is meg kell gondolnia, meddig feszíti a húrt: a bajor CSU világossá tette, hogy elutasítják a török vízummentesség feloldását. Az Európai Tanács tegnapi és mai brüsszeli értekezletének középpontjában a migrációs válság, annak európai uniós hatáskörben elérhető lehetséges megoldásai, valamint a Törökországgal folyamatban lévő tárgyalások folytatása és az EU-török megállapodás elfogadása állnak. Diplomáciai források szerint az uniós tagállamok túlnyomó többsége ellenzi azt a Merkel-Erdogan paktumban szereplő tételt, miszerint Ankara EU-s csatlakozásai tárgyalásait fel kellene gyorsítani a menekültválságban nyújtandó szolgálataiért. Te is fiam, Tusk? A Merkel kancellár elleni EU-s felkeléséhez ráadásul az elmúlt órákban váratlan helyről érkezett támogatás. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke tegnap kijelentette, hogy az EU-Törökország paktumnak minden egyes tagállam számára elfogadhatónak kell lennie. Ez viszont gyakorlatilag elérhetetlen, hiszen csupán egyetlen pontban értenek egyet a tagállamok: Athénnak 700 millió eurót kell kapnia arra, hogy lezárja határait és távol tartsa a menekülteket és migránsokat az EU centrumától, minden más pont hevesen vitatott." De jó lenne, drukkolok:-))))
Zákány
2016. március 18. 12:15
Merkel mama jóságától ments meg uram minket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!