Milliárdosok

2016. március 21. 07:40

Kína a világ egyik legrégibb, sok ezer éves szakrális kultúrája, amely most kommunista diktatúraként a világtörténelem legdinamikusabb szuperkapitalizmusát hozza létre.

2016. március 21. 07:40
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

„A legtöbb dollármilliárdos most már Kínában él. Kína a világ egyik legrégibb, sok ezer éves szakrális kultúrája, amely most kommunista diktatúraként a világtörténelem legdinamikusabb szuperkapitalizmusát hozza létre.

Ennél zavarosabb mondatot kitalálni sem nagyon lehetne, ma mégis valóság, hiszen a megvalósult abszurditások világában élünk.

Kína természetesen az Amerikai Egyesült Államokat előzte meg, amely már több mint száz éve őrizte első helyét a dollármilliárdosok számát illetően. Ma tehát Kínában ötszázhatvannyolc, az Amerikai Egyesült Államokban pedig ötszázharmincöt dollármilliárdos él. 

A világ hatvannyolc országában élő összesen kétezer-kétszáz milliárdosa mintegy hétezer-ötszázmilliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, tehát átlagosan csaknem három és fél milliárd dollár a vagyonuk.

De ezen belül a leggazdagabb száz dollármilliárdos fejenként már több mint harmincmilliárd dolláros vagyonnal bír, míg a tíz leggazdagabb esetében már az átlag is csaknem hatvanmilliárd dollár. Összehasonlításul: a világ legszegényebb egymilliárd lakója esetében az egy főre jutó vagyon legfeljebb néhány száz dollárt tesz ki, tehát a leggazdagabb és legszegényebb csoportok közötti különbség százmilliószoros is lehet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2016. március 21. 20:49
Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen áltudományos, fulldilettáns kriptokommunisták még valaha végig-roadshow-zhatják a teljes médiapalettát az idiotizmusukkal csak azért, mert a miniszterelnök seggét nyalják éjjelnappal habosra. Hihetetlen, hogy a személyi kultusz és annak bűvköre mekkora mocskokat emel piedesztálra. Ős-mszmp-s senkiházik mondják a tutit, osztják az iszonyat összeesküvéselméleteiket Szaniszló műsorában, és még állami egyetemen is taníthatnak (meg MNB-felügyelőbizottságban és egyéb állami jótékonysági intézményekben) húzhatják meg magukat jó pénzért. Okádás ez a pali. Is.
Vlagyimir Iljics
2016. március 21. 18:20
Milyen szakrális te baromállat..? Szavak jelentésével sem vagy tisztában, te kötözni való bolond... Eleve egy közgazdász mi az anyját szakrálisoz? Szánalamasan röhejes...
Cassi
2016. március 21. 13:08
A kínaiak összességében megérdemlik a gazdagodásukat, leszámítva az egyenlőtlenséget. Nincs és nem is volt gyarmatuk, nem a földből feltörő ásványkincseik sokszoros áron történő eladásából élnek, és a nemzetközi hitelezésük sem jelentős. Ők tényleg a munkájukból élnek.
Balóné
2016. március 21. 10:39
Szopd le a globalógazdidat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!