Hogy (ne) adjunk interjút

2016. február 05. 11:54

Nemes Jeles László és a stábja is nagy hibát vétett. Megcsúsztak a jeges úton.

2016. február 05. 11:54
Manhalter Dániel
NOL

„Nemes Jeles László és a stábja is nagy hibát vétett. Megcsúsztak a jeges úton. Érthető, hogy Nemes Jeles és a stábja ragaszkodott az azonnali helyreigazításhoz. Abban ugyanis három nagyon veszélyes állítás volt. 1. »Magyarország nem normális ország – és a politikusai és a polgárai meg főleg nem azok.« 2. »A zsidógyűlölet Magyarországon továbbra is nagyon elterjedt. Sokan szeretnék minél hamarabb újranyitni a koncentrációs táborokat, ha tehetnék.« 3. »A díjak nagyon meglepőek. De untatnak is. Időpocsékolásnak érzem őket. Az olyan rendezvények, amilyen mondjuk a cannes-i vagy a Los Angeles-i, felszínesek, értelmetlenek, buták.«


Az első két, Nemes Jelesnek tulajdonított állítás is nagyon bántó, de a harmadik még kifejezetten veszélyeztetheti is a film esélyét az Oscar-díjra. Nemes Jeles nem rögzítette a beszélgetést, és ez súlyos hiba. (A német újságíró sem, de ez legyen az ő baja.) Így kiszolgáltatta magát az újságíró jóindulatának, és teljesen védtelen maradt. Ha a lap úgy döntött volna, hogy nem közli a javított interjút, a rendező és stábja nem tudott volna hatásosan érvelni ez ellen. Mindenki annak hisz, akinek akar.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kohntalan
2016. március 17. 16:14
Az első két állítással maximálisan egyet lehet érteni. A magyarok már csak ilyenek. És nem tudnak fejlődni sem.
balbako_
2016. március 16. 15:51
Ezzel az a gondom, hogy valamit mondhatott Nemes Jeles amit esetleg torzítottak. Az nem hihető, hogy míg ő áradozott arról milyen nemes nép a magyar, mert itt élte túl a legtöbb zsidó a náci megszállást, akkor az újságíró ezt úgy értette ahogy már idézték. Tehát a kis szarházi biztosan tett magyar gyalázó megjegyzést, csak esetleg nem ennyire gorombát.
Kvasztics Fedor
2016. március 15. 08:44
Elég érdekes, hogy egy újság ilyen mértékben, ilyen durván meghamisít egy interjút. Úgy gondolták, hogy Nemes Jeles a nagy elismerés özöntől elvakulva elsiklik a durva hamisítás felett, vagy netán Nemes Jeles jött rá, hogy az interjúban, az elismerés özönből eredő elvárásoknak megfelelve, túllőtt a célon?
marko11
2016. február 22. 21:40
A török/francia film (Musztang) a nyomába sem ér a Saulnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!