A Microsoft újra bevásárolt

2016. február 03. 08:56

A redmondi cég étvágya hatalmas, most az MI-vel támogatott Swiftkey került terítékre 250 millióért.

2016. február 03. 08:56
Karissa Bell
Mashable

„Úgy tűnik újabb mesterséges intelligenciás megoldást vásárol a Microsoft hamarosan. Most 250 millió dollárért a népszerű a mobilos gépelést radikálisan megújító és megkönnyítő Swiftkey került terítékre. Az üzletet és a vétel árát a Financial Times szivárogtatta ki.



A Swiftkey népszerű volt eddigi is a felhasználók körében, mivel teljesen átformálta az okostelefonos szövegbevitelt, gyorsabban lehetett vele gépelni, hiszen megjegyezte és megtanulta a felhasználói kedvenc szófordulatait.  Szöveg bevitelekor pedig meg is jósolta mit szeretne gazdája majd írni. Ha valaki találkozott roppant magyartalan és hülye mondatokkal, akkor valószínűleg ilyen Swiftkey-es megoldást kapott.



A redmondi céget nem is a keyboardos tudása, hanem a mögötte lévő mesterséges intelligenciás megoldás érdekli valójában, hiszen ebben utaznak 2016-ban, mint kiderült. Mellesleg nemrég vette meg a WordFlow céget is, akik szintén ilyen billentyűzetes megoldást szállítottak eddig, ha minden igaz az iOS változat a jövő héten fog kijönni a felturbózott programból.

 
A vásárlás azért is érdekes, mert egyik cég sem kommentálta az üzletet még hivatalosan. Az mindenesetre furcsa, mit akarhat a Swiftkey-el a Microsoft valójában, hiszen az okostelefonos üzletága most csődölt be, a Lumiákat a Windows 10 sem menti meg már állítólag. Viszont a mesterséges intelligencia már régóta a vesszőparipája a Microsoftnak, úgy tűnik a HoloLens mellett valami nagy MI-s dobásra készülnek még 2016-ban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!